Látogatás a Dreher Sörgyárban

Látogatás a Dreher Sörgyárban

Az MLBKT Benchmarking tagozatának programja

 

2016. július 15-én az MLBKT Benchmarking tagozatával a Dreher Sörgyárak Zártkörűen Működő Részvénytársaság kőbányai gyáregységében jártunk szakmai látogatáson.

Hamisítatlan Dreher vendégszeretettel fogadtak bennünket a gyár főépületében lévő Söripari Emléktár – Dreher Sörmúzeum termeiben. Koch Bálint tagozatvezető üdvözlő szavait követően elsőként Szederkényi Zita kommunikációs vezető köszöntötte az egybegyűlteket. Rövid sörgyártörténeti áttekintés után Lővei Péter ellátási lánc igazgató vette át a szót, aki a vállalat logisztikai rendszeréről adott alapos áttekintést. A ellátási lánc egészére alapvető hatást gyakorló, egész évben nagy volatilitást mutató szezonális hatások a logisztikai rendszerrel szemben is magas követelményeket támasztanak.

 

A termelés, a raktározás, a készáru komissiózás és a kiszállítás alkalmazott megoldásai mind a szezonális megrendelői igények mind pontosabb kiszolgálására irányulnak amellett, hogy a Dreher márkához kapcsolt minőséget a gyár minden eszközzel biztosítani kívánja. A sok információ nehezen idézhető fel egy rövid cikkben, de talán a legérdekesebb a Dreher múltjából és magyarországi sörfogyasztási tradíciókból valamint a konkurens sörgyárak földrajzi elhelyezkedéséből is adódó eltérő logisztikai, elosztási megoldások bemutatása volt.
Az előadóhoz intézett kérdések és válaszok után bejárhattuk a sörgyár jellemző pontjait, így megtekinthettük a fermentáló tornyokat, a sörfőző házat, az erjesztő kádakat, a szűrő berendezéseket, a palackozót, a raktárakat munka közben és még a festő malátát is megkóstolhattuk. A gyártás volumenére jellemző, hogy csúcsidőben – nyár közepén – akár több mint 50 ezer üveg,
300 darab fél hektós hordós kiszerelésű és közel 50 ezer dobozos sör készülhet el 1 óra alatt.

Gyárlátogatásunkat kiindulási pontunkon, a múzeumban fejeztük be, ahol vendéglátóink sörkülönlegességekből adtak kóstolót.

Adjon visszajelzést!