A Ford autógyárak elérték a zéró hulladék kibocsátást Európában

A Ford autógyárak elérték a zéró hulladék kibocsátást Európában

A Ford mind a 12 európai gyártólétesítményében nullára csökkentette a hulladék-kibocsátást.

 

Az MTI hírei szerint évente 6 ezer tonnával kevesebb hulladék kerül a lerakókba, ez a mennyiség megfelel egy 12,5 ezer lakosú kisváros hulladéktermelésének.

A Ford miközben 1,2 millió autót készít évente Európában egyáltalán nem terheli hulladékkal a környezetet.

Az elért eredményekben számos innovatív megoldás játszik szerepet: például brikettálják a forgácsoló gépek hűtővizének iszapját, a reciklálásra már nem alkalmas hulladékot alternatív energiaforrásként hasznosítják.

A Ford 2015-ben vezette be a gyártási rendszer részeként az új energiamenedzsment operációs rendszert, amelynek segítségével távolról szabályozhatja az energia- és fűtési rendszereket. Ennek is eredményeképpen a Ford a 2011-es szinthez képest mára 25 százalékkal – évente 800 gigawattórával – csökkentette áramfelhasználását, a vízfelhasználását is jelentősen mérsékelte – egy autó gyártásához a korábbi 4,04 helyett már csupán 3,81 köbméter víz szükséges. A szén-dioxid-kibocsátását is mérsékelte, ami egy legyártott autóra vetítve 0,78-ról 0,72 tonnára csökkent.

 

A Ford Motor Co. globális vállalat, világszerte 201 ezer alkalmazottat foglalkoztat, és 67 gyártóüzemet működtet. A 68 ezer embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították, az európai gyártás 1911-ben indult meg.

Adjon visszajelzést!