Bizalmi index kutatás: megéri ipari cégnél dolgozni

Bizalmi index kutatás: megéri ipari cégnél dolgozni

Fizetésemelésre a kkv-k durván harmada készül, az ipari szektorban azonban ez közel minden második cégre igaz

 

Ötszáz hazai kkv vezető körében végzett K&H kkv bizalmi index kutatás eredménye szerint a vállalkozások döntő többsége a jelenlegi létszámmal dolgozik tovább a következő évben. „A munkaerő felvételt tervező cégek aránya 24%-ról 18%-ra zsugorodott év eleje óta, és legtöbben csupán néhány főt terveznek felvenni.” – interpretálta az eredményeket Kovács Viktor Zoltán, a K&H kkv marketing főosztály vezetője.

Nem mindegy azonban a potenciális munkavállalók szakirányú végzettsége. Az ipari cégek negyede keres új munkaerőt, addig a szolgáltató, kereskedelmi és mezőgazdasági szektorban ez az arány csak 16-17% körül mozog.

A megkérdezettek 37%-a tervez fizetésemelést, átlagosan 3,7%-kos mértékben. Az ipari vállalkozások e tekintetben is kiemelkednek, itt jóval az átlag fölött, a cégek fele készül béremelésre.

 

 

 

KandH_tervezett-fizetesek

A K&H kkv bizalmi index kutatásról

A K&H és a GfK Magyarországon elsőként kezdte el vizsgálni a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások következő egy évre jellemző várakozásait. A 2004 óta folyamatosan készített negyedéves K&H kkv bizalmi index kutatás 500 magyarországi székhelyű, 2 milliárd forint éves árbevétel alatti társaság üzleti döntéshozóinak megkérdezésével történik. A kutatásában a vállalkozások gazdasági helyzetét leginkább befolyásoló 10 gazdasági tényezőt és annak várt változásait vizsgálják: vevői kapcsolatok, szállítói kapcsolatok, munkaerő, vállalat pénzügyei, bankok, gazdaságpolitika, közterhek, EU, versenyhelyzet, vállalati hitelkamatok. A K&H kkv bizalmi index a 10 részindex súlyozott átlaga, annak megfelelően, hogy az egyes tényezőket mennyire fontosnak ítélik a vállalkozások. A legutóbbi felmérés 2016. május 24. – június 6. között történt.

Mentés

Mentés

Mentés

Adjon visszajelzést!