Kihívásokkal nézhet szembe a brit gazdaság

Kihívásokkal nézhet szembe a brit gazdaság

Nagymértékű bizonytalanság, ami befektetői kedv csökkenéshez vezethet

 

Rövid távon kihívásokkal nézhet szembe a brit gazdaság az ország európai uniós tagságáról tartott népszavazás nyomán a PwC szerint, a nagymértékű bizonytalanság ugyanis a befektetői kedv csökkenéséhez és alacsonyabb GDP-növekedéshez vezethet – áll az MTI közleményében.

 

Általános elemzői várakozások szerint a Bank of England (BoE) e heti ülésén csökkenti a 0,50 százalékos alapkamatot. A PwC lefelé módosította a brit reál-GDP növekedésére vonatkozó előrejelzését. Az MTI-hez eljuttatott előrejelzése szerint az idei utolsó negyedévben és 2017 első negyedévében a növekedés megállhat az előző negyedévhez képest, de a szigetország elkerülheti a recessziót. A cég szerint a passporting, vagyis a pénzügyi szolgáltatók tevékenységi engedélyének lehetséges elvesztése nehézséget jelenthet Londonnak, veszélybe kerülhet a vezető nemzetközi pénzügyi központként betöltött szerepe, és Dublin után a második helyre csúszhat vissza.

 

Úgy vélik, hogy a június 23-i népszavazást követő bizonytalanságot leginkább az Egyesült Királyság és az Európai Unió kereskedelmi kapcsolatainak további alakulása okozza.

Forrás: MTI

Adjon visszajelzést!