Lehetséges válasz a globális kihívásokra

Lehetséges válasz a globális kihívásokra

ABB – Solar Impulse – az innováció, és az új utakat kereső gondolkodásmód

 

A Solar Impulse sikerrel befejezte küldetését –  a Földet fosszilis üzemanyag felhasználása nélkül repülte körül. Ezzel bebizonyította, úgy is fejleszthetünk, hogy nem éljük fel a Föld véges erőforrásait.

 

Az ABB partnere, a Solar Impulse történelmet írt azzal, hogy az első, kizárólag napenergiával hajtott repülőgépként sikeresen befejezte földkerülő repülőútját! A Kairóból felszálló gép sikeresen teljesítette az út utolsó, 48 órás etapját, majd leszállt Abu-Dzabiban, a kiindulási állomására.

 

????????????????????????????????????

“Hatalmas szimbolikus jelentőséggel bíró, igazi történelmi siker ez” – mondta Ulrich Spiesshofer, az ABB vezérigazgatója.

 

Az ABB azért kötött innovációs és technológia szövetséget a Solar Impulse-szal, mert a cég azokat a célokat kívánja elérni lent a földön, amelyeket a Solar Impulse sikerrel teljesített a légtérben.

 

“Küldetésünk sikere nem csak a repülésben, de a megújuló energiák hasznosítása és a tiszta technológiák területén is történelmi jelentőséggel bír” – mondta megérkezésekor Bertrand Piccard, a Solar Impulse pilótája, a projekt kezdeményezője és elnöke.

 

André Borschberg, a Solar Impulse társalapítója, vezérigazgatója és a gép másik pilótája méltatta a két cég közötti kapcsolat értékét: “Az ABB, valamint a projekt kivitelezésében közreműködő többi szervezet szaktudása és támogatása nélkül a küldetésünk nem lett volna megvalósítható. ”

 

A Solar Impulse-nak számos olyan kihívással kellett megküzdenie, amilyenekre a földön megoldást nyújt az ABB a vevői számára, úgy mint a napelemek energiatermelésének maximalizálása, a megújuló energia integrálása a villamosenergia-elosztó rendszerekbe és az energiahatékonyság javítása.

 

A Földet megkerülő repülőútja során a Solar Impulse leszállt négy kontinensen (Ázsia, Észak-Amerika, Európa és Afrika), átkelt két óceánon (Csendes- és Atlanti-óceán) és átrepült a Földközi-tenger és az Arab-félsziget felett is. A repülőút Japán és Hawaii közötti szakaszában André Borschberg megdöntötte a leszállás nélküli leghosszabb szóló repülés rekordját (117 óra 52 perc), Bertrand Piccard pedig elsőként repülte át az Atlanti-óceánt napelemes repülőgéppel.

Adjon visszajelzést!