„TARIFA kezdőknek és haladóknak”

„TARIFA kezdőknek és haladóknak”

A Magyar Vámügyi Szövetség szakmai továbbképzése

Vámügyi szakemberek köreiben régi szállóige, hogy „a Tarifa a vám alapja”. Egy teljes napra szervezett továbbképzésünk célja megmutatni, hogy ez a szlogen napjainkban is érvényes, hisz a tarifa nemcsak az áruosztályozás tudománya, hanem a szabadkereskedelmi megállapodásokban testet öltő kereskedelempolitika gyakorlati leképeződése is.

Az Európai Unió és a tagállamok legfontosabb célja a vállalatok gazdasági versenyképességének javítása, amely azonban nemcsak az eljárási szabályokban foglalt könnyítésekkel és egyszerűsítésekkel, hanem a kereskedelempolitika eszközeivel is támogatható, a tarifális vámkedvezmények biztosításán keresztül, amellyel a vállalatok jelentős költségmegtakarításokat érhetnek el. Annak érdekében, hogy ezen eszközök kihasználását ösztönözzük, egy egész napos program keretében járjuk körbe ezt a témakört, az alapoktól egészen a részletes, haladó szintű ismeretek megosztásával.

A képzés célja, hogy a gazdálkodók széles körben és részletekbe menően megismerjék a tarifa szakterületét, különös tekintettel az ezen a téren elérhető tarifális vámkedvezmények körére, betekintést nyerjenek ezen kedvezmények elbírálására vonatkozó uniós és nemzeti szabályokba, döntési mechanizmusokba, gyakorlati tanácsokat kapjanak ezek alkalmazásához, illetve a stratégiai döntések kialakításához munkavégzéshez.

Részleteket az MVSZ honlapján talál.  A jelentkezési lap és a program a linkre kattintva letölthető. A jelentkezési határidő: 2016. szeptember 1.

 

 

Adjon visszajelzést!