Az eszközgazdálkodás egyre fontosabb szerepet játszik a vasúti ágazatban

Az eszközgazdálkodás egyre fontosabb szerepet játszik a vasúti ágazatban

Az ABB globális felmérésének eredményei

 

Az ABB megközelítőleg 200, nagy vasút-üzemeltető cég felső vezetőjének bevonásával készített globális felmérése szerint a megkérdezettek többsége úgy látja: az információtechnológia (IT) és az üzemeltetés-technológia (OT) integrálásával támogatott eszközgazdálkodás a vállalatuknál jelentősen hozzájárul a pénzügyi és az üzemeltetési célok teljesítéséhez. Mintegy 88 százalékuk prioritásnak tekinti az eszközgazdálkodást, míg kétharmaduk úgy véli, hogy az elmúlt 12 évben megnőtt az eszközgazdálkodás fontossága.

 

Az IT- és OT-alkalmazások integrálása hasznos lenne, mert a válaszadók 75%-a jelenleg problematikusnak tartja a szakterületek közötti együttműködést. Az IT-OT integrálás eszközgazdálkodásra gyakorolt pozitív hatásai között a következőket sorolták fel: nagyobb fokú biztonság, nagyobb megbízhatóság, jobb tőkekihasználás, jobb hatásfokú üzemeltetés és karbantartás, a munkaerő magasabb termelékenysége, a szervezet jobb átláthatósága és jobb hosszú távú tervezés.

 

Meglátásuk szerint “ideális felhasználási terület” lehet „a Dolgok, Szolgáltatások és Emberek Internete (IoTSP) szempontjából”. Például „a több érzékelő és vezeték nélküli kommunikáció olyan naprakész információkat adhat, amelyek jól felhasználhatók az eszközkarbantartás és az eszközpótlás tervezése során.”  “A különböző rendszerek és az érdekelt felek csoportjainak összekötésével a szervezetek hatékonyabbak és eredményesebbek lesznek eszközeik fenntartásában, ami nagyobb megbízhatóságot eredményez a végfelhasználók számára is.” – mondta el Massimo Danieli, az Energetikai Hálózatok divízióhoz tartozó energiahálózat-automatizálási üzleti egység vezetője.

 

Paul Barness, a Route Asset Management Team projektmenedzsere az eszközgazdálkodást kulcsfontosságú stratégiai tényezőnek tekinti. “Ha több ezer kilométernyi vasúti pályánk és több százezernyi eszközünk van, mit kell ma tudnom ahhoz, hogy ezeket holnap hatékonyabban üzemeltethessem? Nos, ez az a terület, ahol meglátásunk szerint az IT/OT integrálása jelentős előrelépést hoz számunkra.”

 

Forrás: Momentum Communications

Adjon visszajelzést!