A csökkentett és végül majd teljesen megszüntetett CO2-kibocsátáshoz vezető út

A csökkentett és végül majd teljesen megszüntetett CO2-kibocsátáshoz vezető út

A Scania filozófiája a fenntarthatóságról

 

A Scania vezető szerepet játszik az olyan megoldások kifejlesztésében, amelyek elősegítik az átállást a fenntartható fuvarozásra.

“A fenntartható fuvarozást célzó fejlesztéseket jelenleg számos tényező mozgatja, amelyek közül nagyobb figyelmet kapnak a klímaváltozással kapcsolatos kihívások, sőt, bizonyára egyedül ez a legnagyobb hajtóerő.” – mondta Magnus Höglund, a Scania Trucks fenntartható fuvarozásért felelős igazgatója.

A Scania úgy igyekszik megfelelni a CO2-kibocsátási kihívásoknak, hogy célokat állít fel saját maga számára a hosszú távú fenntartható fuvarozási megoldások fejlesztésében. A Scania hisz az együttműködésben és a sokféleségben. A Scania rendelkezik a tehergépkocsi-iparban a megújuló és alternatív üzemanyagokkal működő járművek legszélesebb választékával.

“A csökkentett és végül majd teljesen megszüntetett CO2-kibocsátáshoz vezető út párhuzamosan fut az üzemeltetési költségek csökkentésének céljával, amelyre mindig is nagy figyelmet fordított a Scania. Mi úgy látjuk, hogy a fenntartható fuvarozási megoldások ügyfeleinkkel közösen végzett fejlesztése kétségtelenül a leghatékonyabb előremutató út.”

A Scania tudatosan hajt végre beruházásokat az alternatív és fenntartható üzemanyagokkal kapcsolatos megoldások, illetve hajtásláncok terén. Úgy látják nem létezik csupán egyetlen megoldás, amelyre támaszkodhatnak. A Scania határozott célja, hogy minden ügyfél számára személyre szabott megoldásokat tudjon kínálni. A hálózatba kapcsolt járművek és szolgáltatások, amelyek az intelligensebb fuvarozás és a hatékonyabb járművek megteremtéséhez egyaránt hozzájárulnak, további fontos tényezők a Scania termékeinek és szolgáltatásainak ökoszisztémájában.

A Scania többek között kifejlesztette a Scania Fleet CO2MPOSER rendszert. Ezt az eszközt az ügyfelek a Scaniával folytatott párbeszéd mentén használhatják annak érdekében, hogy pontos döntéstámogató adatokat kapjanak saját CO2-kibocsátási törekvéseikhez. Az ügyfelek azonnali képet kaphatnak arról, hogy egy adott mértékű csökkentés mennyibe kerülne nekik a Scania megoldásával.

Forrás: Scania

Adjon visszajelzést!