Az informatikai vezetők bíznak legkevésbé a rendszereikben

Az informatikai vezetők bíznak legkevésbé a rendszereikben

Mindössze 3 százalékuk tartja kiemelkedően biztonságosnak hálózatát

 

A magyar informatikai vezetők bíznak legkevésbé a rendszereikben egy régiós felmérés szerint. Mindössze 3 százalékuk tartja kiemelkedően biztonságosnak hálózatát az Intel megbízásából végzett régiós felmérés szerint. Az Ipsos által a 150-nél több munkatársat foglalkoztató magyar, román, cseh és lengyel nagyvállalatoknál végzett kutatás szerint leginkább a csehek bíznak rendszereikben, az ottani  IT-vezetők 14 százaléka tartja extra erősnek a biztonságot, míg a románok 12, a lengyelek 6 százaléka vélekedik hasonlóképpen.

A magyar vállalkozások 80 százalékánál kizárólag jelszót kérnek a számítógépek a vállalati hálózatra való belépéskor. Szakértők szerint a csak jelszóval történő hitelesítési eljárás ma már nem eléggé biztonságos.

A cseh vállalatok hálózataiban fordult elő a legtöbb fennakadás informatikai problémák miatt az elmúlt fél évben. Ennél jobban teljesítenek a magyar vállalatok: 29 százalékuknál volt fennakadás hasonló okból.

A négy ország közül Magyarországon a legnagyobb (96 %) azon cégek aránya, ahol központilag archiválják az adatokat.  Csehország a felhőalapú szolgáltatások használatában jár élen.

A vizsgált országok mindegyikében tervezik az IT-biztonsági költségek növelését.

Forrás: MTI

Adjon visszajelzést!