A tavalyi sikereknek köszönhetően egy még tovább fejlesztett raktározás kurzust kínálunk, ahol raktárlátogatással, mérési feladatokkal és interaktív szimulációval egybekötött programmal várjuk a logisztikai vezetőket, raktárvezetőket és anyaggazdálkodókat!

Raktározás menedzsment tréning

A tavalyi sikereknek köszönhetően egy továbbfejlesztett raktározás kurzust kínálunk, ahol raktárlátogatással, mérési feladatokkal és interaktív szimulációval egybekötött programmal várjuk a logisztikai vezetőket, raktárvezetőket és anyaggazdálkodókat!
A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) SCM Tréning Központja és a Fórum Média Kiadó Kft. olyan egyedülálló képzést hirdet meg, amely a raktároptimalizással kapcsolatos tudnivalók és a szabályozás aktualitásainak ismertetése mellett gyakorlati feladatokkal segíti a logisztikai vezetők, raktárvezetők és anyaggazdálkodók munkáját.

A képzés létszámkerete megtelt.

A későbbiekben várólistára tudunk felvenni minden érdeklődőt.

A raktárlátogatási program során az Ekol Logistics Kft. raktárépületét tekintjük meg, majd konkrét monitoringrendszer használatával mérési és egyéb feladatokat végzünk. A mérések és feladatok, azok pontos értékelésének elsajátításával a résztvevők képessé válnak arra, hogy hasonló módszerekkel saját cégüknél is azonosítani tudják a fejlesztést igénylő folyamatokat.

A tréning harmadik napján interaktív szimulációs környezetben dolgozunk, ahol a résztvevők különböző szerepekben próbálják ki magukat.

A háromnapos tréning során a résztvevők válaszokat kaphatnak a saját cégük raktármenedzsmentjével kapcsolatos kérdéseire is. Kiemelten foglalkoznak a raktári mutatószámokkal, valamint olyan gyakorlati ismereteket sajátíthatnak el, amelyeket azonnal alkalmazhatnak vállalatuk raktárgazdálkodási folyamatainak fejlesztése érdekében.

Képzési napok: 2016. november 16-17. és november 24.

Jelentkezési határidő: 2016. október 27.

(A jelentkezés létszámkorlátos, így túljelentkezés esetén csak várólistára tudjuk felvenni!)

JELENTKEZÉS

 

 • Tematika
 • Oktatók
 • Vizsga és oklevél
 • Szervezők
 • Képgaléria

Tematika

1. nap: Tantermi előadás (2016. november 16.)

Helyszín: CEU Konferencia Központ, 1106 Budapest, Kerepesi út 87.

 • A raktározás szerepe az ellátási láncban
  • A raktározás szerepének változása a logisztikai követelmények figyelembevételével
  • A raktározás mint értékképző
  • Jellemző fejlődési tendenciák a raktározásban
 • Raktározási folyamatok, technikai eszközeik és irányításuk
  • Árufogadás, betárolás
  • Tárolás
  • Komissiózás
  • Expediálás, kitárolás
  • Számítógépes raktárirányítás
 • A raktározás mutatószámai
  • A vevőkiszolgálási minőség mutatói
  • Kapacitás-mutatók
  • Térfogat-kihasználási mutatók
  • Készletezési hatékonyság mutatók
 • Speciális áruk raktározása (résztvevői összetétel szerint súlyozva)
  • Élelmiszerek, gyógyszerek, veszélyes áruk raktározása
 • A raktározás aktuális munkavédelmi, tűzvédelmi és környezetvédelmi követelményei
  • Az új Országos Tűzvédelmi Szabályzat által támasztott vonatkozó követelmények
 • Tárolóeszközök létesítési, ellenőrzési és karbantartási követelményei

A tartalom súlypontjai fejlesztési céllal változhatnak.

2. nap: Raktár-logisztikai feladatok technológiai időigényének felmérése monitoring rendszer alkalmazásával (2016. november 17.)

Helyszín: EKOL Logistics Kft., 1211 Budapest, Szikratávíró u.

A méréshez használt eszköz egy egyedi fejlesztésű, okostelefonon vagy tableten is futtatható android alapú alkalmazás, mely képes az időpontok és intervallumok automatikus képzésére és mentésére. A látogatást és mérést követően megbeszéljük a benyomásainkat, de az elvégzett mérések és feladatok eredményének feldolgozását és a fejlesztési javaslatok bemutatását a résztvevők házi feladatnak kapják meg, amelyet a harmadik napon prezentálnak.

3. nap: Raktár-logisztikai folyamatok fejlesztése és teljesítményének mérése interaktív szimulációs környezetben (2016. november 24.)

Helyszín: CEU Konferencia Központ, 1106 Budapest, Kerepesi út 87.

A nap elején megbeszéljük a házi feladatokat, majd interaktív szimulációs környezetben dolgoznak a résztvevők, ahol ellátási láncot építenek és különböző szerepekben próbálják ki magukat. A többkörös szimuláció során feladatuk a raktári folyamatok végrehajtásán túl a rendszer teljesítmény-mutatóinak meghatározása, és a hatékonyság folyamatos javítása érdekében tett fejlesztési elképzelések kidolgozása, megvalósítása és értékelése.

Oktatók

Portré-kép_Némon-Zoltán_KNémon Zoltán

Oktatónk sokáig dolgozott az ACSI Logisztika Rt-nél, ahol logisztikai fejlesztések koordinációjában, majd vezetői pozícióban számos fejlesztési projektben működött közre a tervezéstől a beruházások megvalósulásáig, sőt az üzemeltetés segítéséig. Tapasztalatait számos felsőoktatási intézményben és szakmai tanfolyamokon végzett oktatói munkájával hasznosítja, speciális szakterülete a raktározás. Jelenleg a Logisztikai Egyeztető Fórum (LEF) főtitkára, a Budapesti Gazdasági Főiskola címzetes főiskolai docense. Több logisztikai tárgyú szakkönyv szerzője, illetve társszerzője.

IMG_2675_Bajor-PéterBajor Péter

A Széchenyi István Egyetem Logisztikai és Szállítmányozási Tanszékének egyetemi adjunktusa. Egyetemi munkássága mellett logisztikai tanácsadóként és trénerként is tevékenykedik, ahol többek közt raktároptimalizálással és tervezéssel, valamint raktár-logisztikai szimulációkkal is foglalkozik. Munkája során számos felsőoktatási  intézményben fordult már meg vendégelőadóként, a Cartagena-i Műszaki Egyetemen, az Eszéki Egyetemen valamint a Maribori Egyetemen hosszabb ideig is tevékenykedett. Az utóbbi években releváns szakmai tapasztalatokat szerzett a következő vállalati projektek esetén: Waberer’s Logisztika Kft. 2012-2014, Mercator D.D., Slovenia, 2013 (Raktári folyamatok mérése és értékelése), Hungarian Alliance Logistics, 2014, Waberer’s Logisztikai Kft. 2013 (Raktári folyamatok optimalizálása)

Fejes Csilla

fejes_csilla200Közgazdász, tréner, a spanyolországi Cartagena-i Műszaki Egyetem Doktori Iskolájának doktorandusz hallgatója. Kutatómunkája során játékosított oktatási módszerek fejlesztésével és értékelésével, trénerként logisztikai folyamatfejlesztéssel, csapatépítéssel, valamint a munkahelyi motiváció felkeltésének és fenntartásának módszereivel foglalkozik. Vendégelőadóként és mentorként több hazai és külföldi felsőoktatási intézményben tevékenykedik.
Az utóbbi években releváns szakmai tapasztalatokat szerzett a következő vállalati projektek esetén: Waberer’s Logisztika Kft. 2013-2015 (Raktári folyamatok mérése és értékelése), Hungarian Alliance Logistics 2014, Waberer’s Logisztikai Kft. 2013 (Raktári folyamatok optimalizálása), Star-Tech Kft. 2013, Tyco Electronics Hungary Kft. 2014, Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2015, Universidad Politécnica de Cartagena 2015. (Raktári és logisztikai folyamatfejlesztési tréningek szervezése és tartása).

Gál-István-2014Gál István

István közel 10 éve a szolnoki BI-KA Logisztika Kft-nél dolgozik különféle területeken: üzletfejlesztés, raktárlogisztika, vasúti szállítmányozás és iparvágány üzemeltetés. Korábban hűtött és fagyasztott élelmiszerek, illetve gyógyszerek raktározásával és disztribúciójával foglalkozott a tervezéstől az operatív bonyolításig. Az MLBKT 2013-ban Logisztikai Magiszter címet adományozott neki. Mindennapi munkája során hangsúlyos szerepet kap az innovatív logisztikai megoldások kutatása, illetve a környezetbarát megoldások alkalmazása. A felsőoktatásban, illetve különböző konferenciákon gyakran ad elő, illetve több szakcikk szerzője.

Bekapcsolódási feltétel

Felsőfokú végzettség vagy érettségi bizonyítvány 3 éves igazolt szakmai tapasztalattal. (Kérjük, hogy jelentkezéskor küldje meg az irat másolatát is!)

Teljesítménymérés és oklevél

A tréning online vizsgával zárul. A sikeresen teljesítő résztvevők igazolásként az MLBKT és a Fórum Média Kiadó Kft. “Raktározás-menedzsment” tanúsítványát kapják.

A program szervezői

A program az SCM Tréning Központ és a Fórum Média Kiadó Kft. közös programja.

A vállalatlátogatás helyszínét az Ekol Logistics Kft. biztosítja. Az Ekol 1990-ben kezdte meg működését mint logisztikai szolgáltató és jelenleg már 13 országban van jelen irodáival. Az Ekol egyike a vezető integrált logisztikai szolgáltatóknak Európában és Törökországban, több mint 750.000 m²  fedett raktárterülettel Törökországi és európai elosztóközpontjaival, fiatal és környezetbarát flottájával az Ekol szállítmányozási, raktározási, külkereskedelmi és ellátási lánc menedzsment megoldásokat kínál partnereinek. Említésre méltó, hogy az Ekol 5 Ro-Ro hajó tulajdonosa. Az Ekol kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelemre és folyamatosan bővíti intermodális lehetőségeit, aminek köszönhetően számos előnyt realizál nem csak a környezetvédelem terén, de pénzügyi, sofőr, és napi operáció szempontból is, miközben fiatal flottája több mint 5000 saját eszközből áll. Az intermodális megoldások által nyújtott környezetvédelmi externáliáknak köszönhetően az Ekol minden hónapban 230,000 fát ment meg.

Képek a tréningről

Részvételi díjak és feltételek

A részvételi díj tartalmazza az előadások írásos szakmai anyagait, az ebéd, a kávé és az üdítők költségeit. A kedvezmények nem összevonhatók, de minden esetben a jelentkező számára legkedvezőbb opciót vesszük figyelembe.

Részvételi díjKedvezmény mértékeKedvezményes határidő
Listaár140 000 Ft
Előjelentkezési akció133 000 Ft5%2016. október 13.
Csoportos kedvezmény, 2 vagy annál több fő 126 000 Ft10%a jelentkezés időpontjától függetlenül
MLBKT tagi kedvezmény intézményi tagok részére112 000 Ft20%
MLBKT tagi kedvezmény egyéni tagok részére133 000 Ft5%

A táblázatban feltüntetett árak nettó árak.

Jelentkezését a részvételi díj befizetésére szóló átutalásos számlánkkal igazoljuk vissza. A képzés előtti 4. hétig (28. napig) írásban történő lemondás esetén nem számítunk fel lemondási díjat. A képzés előtti 15. napig írásban történő lemondás esetén a részvételi díj 50%-át számítjuk fel technikai költségként. Ez utáni lemondás esetében a teljes részvételi díj esedékes. A számlát a Fórum Média Kiadó Kft. állítja ki. Fenntartjuk magunknak a jogot, hogy nem megfelelő érdeklődés esetén a képzés megtartásától eltekintsünk. Ekkor a részvételi díjat nem számlázzuk ki, vagy visszafizetjük, de a résztvevő további anyagi igénnyel nem léphet fel. A Kiadó a változtatás jogát fenntartja.

Jelentkezésével Ön hozzájárul, hogy a megadott elérhetőségekre a Fórum Média Kiadó Kft. és a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) tájékoztató anyagokat küldjön termékeiről, szolgáltatásairól. Jelentkezésével Ön elfogadja a Fórum Média Kiadó Kft. Általános Szerződési Feltételeit.

Jelentkezés és további információk

JELENTKEZÉS

Amennyiben a képzéshez kapcsolódóan kérdése van, keresse munkatársainkat az alábbi elérhetőségeken:

 • Tartalmi kérdések: Hajas Gabriella, 1-267-8740, gabriella.hajas@logisztika.hu vagy Pőcze Edina, 1-273-2097, pocze@forum-media.hu
 • Szervezési kérdések: Benesch Anita (SCM Tréning Központ), 1-267-8740, trening@logisztika.hu
 • Számlázási kérdések: Szák Renáta (Fórum Média Kiadó Kft.), 1-349-2574, szak@forum-media.hu

scm_jpg (1) forum-logo-150x150operated-by-ekol-logo

Adjon visszajelzést!