Drónokat tesztel a UPS

Drónokat tesztel a UPS

A UPS újabb drónkiszállítási tesztbe kezdett a CyPhy Works-el közösen

 

Az eszközöket távoli vagy nehezen megközelíthető területekre történő kereskedelmi szállítmányok célba juttatására tesztelik.

Az első tesztelés során egy sürgősségi gyógyszerszállítmány “álkézbesítését” hajtották végre. A Massachusetts-i Beverly-ből az Atlanti-óceán partjától öt kilométerre lévő Children’s Island szigetére történt a szállítás. A tesztsorozattal párhuzamosan a UPS stratégiai fejlesztésekért felelős alapja egy beruházást is eszközölt a CyPhy további kutatásaiba, amelyek célja az újabb felhasználási területek és képességek vizsgálata.

“A célunk, hogy olyan alkalmazási módokat találjunk, amelyek valós előnyökkel járnak ügyfeleink számára” – nyilatkozta Mark Wallace, a UPS műszaki fejlesztésekért és fenntarthatóságért felelős alelnöke. “A drónok kitűnő megoldást jelenthetnek sürgős esetekben és az eldugott helyszínekre való kiszállításra, ahol más szállítási módok bajosan alkalmazhatók.”

A teszt célja az volt, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a drónok alkalmasak időérzékeny szállítmányok kézbesítésére. A tesztforgatókönyv szerint a drón sikeresen juttatott célba egy gyermeknek szánt asztma inhalátort egy autóval megközelíthetetlen helyszínen lévő táborba.

“A UPS technológiai újításokkal kapcsolatos története több mint száz évre tekint vissza” – mondta el Wallace. “A UPS egyenruhás futárok továbbra is fontos kapcsolódási pontot jelentenek ügyfeleink felé, de a mostanihoz hasonló tesztek bepillantást engednek a jövő vevőszolgálatába és sürgős csomagkézbesítésébe. Folyamatosan keressük az új módszereket a hálózatunk fejlesztésére, hogy ügyfeleink növekvő igényeit még hatékonyabban szolgálhassuk ki.”

(Noguchi)

Adjon visszajelzést!