Mintatender segít eligazodni az épületüzemeltetésben

Mintatender segít eligazodni az épületüzemeltetésben

Az MLBKT Beszerzési Vezetők Klubja (BVK) és az Épületüzemeltetési Szervezetek Országos Szövetségének (LEO) együttműködése

 

Az MLBKT tagszervezete, a Beszerzési Vezetők Klubja már korábban is kereste az együttműködési lehetőségeket más iparágból hasonló szervezetekkel.  A Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szervezetek Országos Szövetségével történő közös munka első eredménye az egy mintatender, amely segítséget, iránymutatást kíván nyújtani, hogy mind a beszerzők, mind az üzemeltetők szempontjait figyelembe véve mindkét fél részére érthető, jogkövető, releváns információkat tartalmazó felhívások kerülhessenek kiküldésre. A mintatender megtalálható a BVK éppen átalakulóban levő honlapján: http://www.beszerzesivezetok.hu/mintatender.html.

A mintatender általános épületüzemeltetést érintő esetekre felsorolja azokat a jogi, kereskedelmi és műszaki információkat, amelyek nélkülözhetetlenek egy pontos ajánlat kidolgozására. Több alternatívát biztosítva javaslatot ad egy vagy többfordulós tender folyamatára, példákat ad biztosítékokra, javaslatokat ad a folyamatok átfutási idejére.

A BVK-LEO közös munka folyatódik. A mintatender nem egy lezárt anyag. Tervezzük különböző részfeladatokhoz, mint pl. takarítás, örzés-védés, stb. további részletek kidolgozását, valamint ehhez és az eddigiekhez is örömmel veszünk bármilyen építő jellegű hozzászólást, kritikát.

 

Giltán Tivadar, BVK elnök

giltan.tivadar@beszerzesivezetok.hu

Adjon visszajelzést!