A BOSCH új logisztikai központja

A BOSCH új logisztikai központja

Közép-kelet-európai minta-projekt a logisztika és az Ipar 4.0 terén

 

A jelenlegi és a jövőbeni vásárlói igények kielégítése, valamint a közép-kelet-európai régió folyamatos növekedése miatt a Bosch egy korszerű logisztikai központot hoz létre Hatvanban. A Bosch 62 000 négyzetmétert bérel majd abból az új komplexumból, amelynek beruházója az ipari ingatlanfejlesztő NIPÜF Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. leányvállalata lesz. A Bosch új logisztikai központja 2018-ban nyitja meg kapuit, és ezzel 250 új munkahelyet teremt a régióban.
A Bosch több mint 800 helyszínt magában foglaló logisztikai hálózatán belül az új hatvani logisztikai központ egy, a Bosch globális raktározási stratégiáját tükröző közép-kelet-európai stratégiai csomópont lesz. A Bosch csoport gyárait és különböző divízióit kiszolgáló központi logisztikai részleg üzemelteti majd a csomópontot. A létesítmény a régióba bejövő és onnan kimenő termékeket és nyersanyagokat egyaránt kezelni fogja. A központ egy fedél alá vonja össze a szállítási, raktározási és operatív tevékenységeket. Marcus Schick, a Bosch logisztika alelnöke kiemeli a létesítmény fontosságát a Bosch csoport számára: „A hatvani csomópont nagyon fontos mérföldkő a cég közép-kelet-európai logisztikai tevékenységében. Emellett jó példa a Bosch csoport különböző üzletágai között megvalósuló csapatmunkára is.”

A potenciális szinergiák kihasználása érdekében a logisztikai központ raktározási, szolgáltatói és kiszállítási feladatokat lát majd el, valamint különböző regionális tevékenységeket fog egymáshoz kapcsolni. Ennek a hosszú távú és jövőorientált projektnek az a célja, hogy integrálja és harmonizálja a régióban folyó logisztikai tevékenységeket, és sokkal magasabb szolgáltatási színvonalat biztosítson. Jaroslaw Dudek projektigazgató a vállalkozás platform jellegére világított rá: „A csomópont új lehetőségeket kínál az ellátási lánc felgyorsításához és új üzleti modellek kialakításához.”

A projekt elindításában komoly szerepe van a Bosch Ipar 4.0 iránti elkötelezettségének. Az új logisztikai központ a széles körben bevezetett és összekötött Ipar 4.0 berendezések, alkalmazások és folyamatok egyesítését fogja végezni. Daniel Korioth, a magyarországi Bosch csoport vezetője szerint a Bosch ismét élen jár: „Ezzel a projekttel indulnak el az Ipar 4.0 fejlődést képviselő technológiái, ami magas szintű hatékonyságot és nagyon komoly mértékű átláthatóságot eredményez. Ezek a felelős vállalatirányítás 21. századi alapértékei.”

Wolfgang Stein, a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. gazdasági ügyvezető igazgatója a vállalat által az évek során végzett gazdaságélénkítő fejlesztések hatásaira helyezte a hangsúlyt: „Hatvan ma már az ország vezető ipari központja, és büszkék vagyunk a Bosch ebben betöltött páratlan és kiemelkedő szerepére.”

Adjon visszajelzést!