ChinaCham Hungary Üzleti Klub február 22-én

ChinaCham Hungary Üzleti Klub február 22-én

Téma: Magyarország és Kína kapcsolatának alakulása a változó geopolitikai helyzetben

 

Kit ne érdekelne, hogy miképp alakul a két ország kapcsolata a közeli jövőben? Két szaktekintély nyújt számunkra segítséget, hogy miként is értékeljük a változásokat.

 

Magyarország és az „Egy övezet, egy út”

Előadó: Szunomár Ágnes PhD az MTA Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont Világgazdasági Intézetének tudományos munkatársa, kutatócsoport-vezető, tudományos titkár. Kutatási területe Kína gazdasága, Kína és Kelet-Közép Európa kapcsolatai, Kínai magyar kapcsolatok

A közelmúlt történéseiről a két ország között, mit gondol a tudós az Egy övezet, egy út kezdeményezés céljaival összefüggésben? Hogy látja a Magyarországra irányuló kínai működő tőke beáramlásának lehetőségét? Magyarország mikor lehet esélyes, mint „a hídfőállás” EU-Kína viszonylatban export-import relációban?

Új elnök, új világ?

Előadó: Salát Gergely PhD egyetemi docens a PPKE BTK főállású oktatója, a Kínai Tanszék egyetemi docense, 2014-től tanszékvezetője, illetve a Modern Kelet-Ázsia Kutatócsoport szakmai igazgatója. 2014-től az MTA Orientalisztikai Tudományos Bizottságának tagja. Szakterülete a kínai jog-és intézménytörténet, illetve a mai kínai politika és társadalom.

Hogy látja a tudós át a kérdést, hogy az USA új elnökének Donald Trumpnak várható új Kína politikája mennyiben lesz hatással, és változtaztatja meg a nagyhatalmi egyensúlyt, világrendet és Magyarországra mindez milyen hatással lehet?

 

Helyszín: A rendezvényt a Szentmihályi út 171. szám alatt rendezzük meg a Budapest China Mart épületében az NVC Lighting második emeleti bemutató termében. Ingyenes parkolási lehetőség biztosított.

A részvétel tagjainknak ingyenes, az oldal alján található űrlapon kérjük regisztráljon.

Nem tagoknak a részvételi díj bruttó 3.000,- HUF, amelyről számlát állítunk ki.

A program moderátora: Kovácsics Éva

További információ: http://www.chinacham.hu/hirek/chinacham-hungary-uzleti-klub-februar-22-en

 

Adjon visszajelzést!