A kis- és közepes vállalkozásokat segíti az új beszállítói munkacsoport

A kis- és közepes vállalkozásokat segíti az új beszállítói munkacsoport

Nemzeti Beszállítói Programok Munkacsoport alakul

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Knorr-Bremse Csoport magyarországi vállalatai Nemzeti Beszállítói Programok Munkacsoportot hoznak létre – jelentette be Varga Mihály az erről szóló szándéknyilatkozat aláírásakor.

A szervezet modellértékű megalakításával egyre több magyar kis- és középvállalkozás számára válhat elérhetővé, hogy nagyvállalatok beszállítójává váljon – emelte ki a nemzetgazdasági miniszter.

A járműipar – amely Magyarország újraiparosítási programjának, az Irinyi Tervnek egyik alappillére – hatalmas változások előtt áll – hangsúlyozta Varga Mihály. Hozzátette: az az ország, amelyik kellő időben, jó irányba fordítja gazdaságának ezt a szegmensét, jelentős versenyelőnyre tehet szert.

Az iparág egyik vezető cégcsoportjának vállalataival, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kf.t-vel és a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Kft.-vel kötött megállapodás olyan beszállítói programok megvalósítását teszi lehetővé, amelyek modellként szolgálhatnak a járműgyártás és a kapcsolódó ágazatok képviselői számára is – szögezte le a tárcavezető.

Elsődleges érdekünk, hogy a magyar kis- és középvállalkozások minél nagyobb számban tudjanak csatlakozni a nálunk működő világvállalatok beszállítói köréhez – mutatott rá Varga Mihály kijelentve, hogy a ma aláírt dokumentum ehhez teremti meg a feltételeket. A Knorr-Bremse magyarországi leányvállalatai már most is – a hazai átlagot jóval meghaladóan – több mint 400 magyar vállalkozással állnak kapcsolatban.

A kormány és a nálunk működő nemzetközi nagyvállalatok közötti együttműködés eddig is számottevően járul hozzá gazdaságunk fejlődéséhez és a cégcsoportok sikereihez is – fogalmazott a szakminiszter, aki szerint Magyarország azzal nyerheti a legtöbbet, hogy a külföldi nagy cégek által képviselt magas technológiai és szakmai szint hozzájárul a hazai kis- és közepes vállalkozások fejlődéséhez is.

 

(kormany.hu)

 

Adjon visszajelzést!