Új program a fiatalok vállalkozóvá válásának elősegítésére

Új program a fiatalok vállalkozóvá válásának elősegítésére

Indul a Lépj a piacra!

 

Szerdán indult útjára a fiatalok vállalkozóvá válásának elősegítésére a Lépj a piacra! program.

Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára hangsúlyozta, a program felkészíti az új egyéni vagy mikrovállalkozás indítását tervező, vállalkozói szemlélettel rendelkező fiatalokat saját vállalkozás indítására.

A sikeres képzés végén mintegy 200 vállalkozó kedvű fiatal részesülhet 2 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatásban. A programban tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal nem rendelkező, 25 és 30 év közötti, nem felsőfokú végzettségűek, és a 30 és 35 év közötti felsőfokú végzettségű fiatalok vehetnek részt – mutatott rá az államtitkár.

Ismertette, hogy a programban a jelentkezők kompetencia-mérésen vesznek részt, ezt követően e-learning képzésen sajátíthatják el az önálló vállalkozás létrehozására, irányítására és sikeres működtetésére vonatkozó ismereteket.

Az államtitkár kiemelte: a képzés biztosítja, hogy a pályázók jelentős része támogatásban részesíthető üzleti tervet készítsen. A támogatást igénylőnek 20 százalék önrésszel is hozzá kell járulnia a projektje megvalósításához. A programban 195-en kaphatnak támogatást vállalkozás indításához, a program költségeit a Nemzeti Foglalkoztatási Alap állja. A program kiegészíti az eddigi vállalkozóvá válást elősegítő támogatások csoportját, így az azokból kimaradók számára is megnyílik a lehetőség céljaik megvalósítására – mondta az NGM államtitkára.

(MTI)

Adjon visszajelzést!