Hálózatba kapcsolt járművek felhője

Hálózatba kapcsolt járművek felhője

Az Ericsson digitális platformja új fejezetet nyit a szállítmányozásban

 

Az Ericsson Connected Vehicle Cloud (Hálózatba kapcsolt járművek felhője) szolgáltatás legújabb funkciójával egy digitális szolgáltatásokból álló ökoszisztéma alakítható ki a hálózatba kapcsolt járművek körül.

A Connected Vehicle Marketplace (Hálózatba kapcsolt járművek piactere) elnevezésű szolgáltatás nyílt API-kat tartalmaz a telematikai adatok kezelésére, szabályozott adatmegosztásra, partnerkezelésre, költségkalkulációs és számlázási megoldásokhoz.

A Scania tehergépkocsi-gyártó a szolgáltatásra építve dolgozta ki Scania One digitális platformját, amely belső szolgáltatásokhoz és Scania-ügyfelek külső tartalmaihoz készült.

Az Ericsson a Mobil Világkongresszuson egy teljesen új hálózatba kapcsolt jármű szolgáltatást mutatott be. A Connected Vehicle Marketplace segítségével egyszerűsíthető a járművek számára a digitális szolgáltatások kialakítása. A Scania szolgáltatása, a Scania One az első olyan rendszer, amely az új megoldást használja.

A Scania One egy nyílt ügyfélplatform, amely a flottatulajdonosok, ügyfeleik és járművezetőik számára olyan szolgáltatásokhoz nyújt hozzáférést, amelyek növelik hatékonyságkat és termelékenységüket, ugyanakkor csökkentik a környezetre gyakorolt hatásukat.

Az Ericsson Connected Vehicle Cloud sikerére építve az új megoldás egy ellenőrzött és biztonságos környezetet nyújt a gyártók számára, amelyben új digitális szolgáltatásokat nyújthatnak. A megoldás lehetővé teszi, hogy a technológiai cégek által gyártott digitális szolgáltatások zökkenőmentesen és hatékonyan integrálhatóak legyenek, egyetlen digitális piactéren belül.

„Más iparágakkal összehasonlítva a szállítmányozási ipar sokkal gyorsabban halad a digitalizáció útján. Azonban ezt az átállást nem tudjuk egyedül megvalósítani, a mostani együttműködésünk az Ericssonnal nagyszerű példa arra, hogyan tudjuk közösen mindkét iparágat előre lendíteni” – mondta el Henrik Henriksson, a Scania elnök-vezérigazgatója.

A hálózatba kapcsolt járművek száma folyamatosan nő – a haszonjárművek és személyautók terén egyaránt. Mostanáig az járműgyártók nem tudták hatékonyan, biztonságosan és skálázható módon megosztani adataikat harmadik felekkel. Az Ericsson új szolgáltatása lehetővé teszi az számukra egy hálózati ökoszisztéma kialakítását a legfontosabb partnerekkel és innovátorokkal, akik új szolgáltatásokkal állnak elő az autóipar számára, így kihasználhatják a hálózatba kapcsolt járművek teljes potenciálját.

Az Ericsson Connected Vehicle Cloud felhőjét az Ericsson IoT-megoldása, az IoT Accelerator működteti, amely biztonságos, világszínvonalú mobilkapcsolat-kezelést és megbízható technológiai partnerséget biztosít, IoT E2E rendszerekkel, valamint gyors IoT-telepítési és bevételszerzési funkciókkal.

 

Adjon visszajelzést!