Hatékony kommunikáció

Hatékony és sikeres kommunikáció –
előadás a Lean Tagozat szervezésében

 

 

Megrendezésre került a Lean Tagozat idei évi első rendezvénye 2017.03.09-én. A rendezvény témája a „Hatékony és sikeres kommunikáció” volt Kosovics Gábor lean és kommunikációs szakértő előadásában. Az előadás az elméleti tudás mellett jelentős gyakorlati útravalót is biztosított a jelentkezők részére. Nem tipikus leanes témáról volt szó, hanem a minden területen gyakorlatilag napi szinten használt és alkalmazott kommunikációt vettük górcső alá. Így ezzel a programmal, és a tervezett folytatással egy régebben felmerülő igényt teljesít a Tagozat.

 

Az előadás elején mindenki elmondhatta, hogy milyen céllal jelentkezett a rendezvényre, vagyis milyen kommunikációs problémára keres megoldást, vagy milyen téren szeretne fejlődni a téma kapcsán. Ezt követően az előadó bemutatta a kommunikáció alapvető működési mechanizmusát és sok gyakorlati példával szemléltette, hogy mik a leggyakoribb kommunikációs hibák, melyeket a legtöbb ember nap mint nap elkövet. Megtudtuk az előadás során azt is, hogy a megfelelő kommunikációval rengeteg időt szabadíthatunk fel saját magunknak és tehetjük hatékonyabbá a tevékenységeinket, akár a magánéletről, akár a munkánkról legyen szó. Sikerült olyan ismeretekre is szert tennünk, melyek segítenek a szervezet különböző szintjein tevékenykedő vezetőknek és leanes szakembereknek felismerni a beosztottjaik erősségeit és fejlesztendő területeit, és ez alapján optimálisan szervezni a csapatuk működését.

 

Azonnal használható kommunikációs tippeket, eszközöket ismerhettünk meg az e-mailezés, telefonálás, feladatkiosztás, számonkérés és értékesítés területén. Az előadáson olyan technikák is szóba kerültek, mint az „igen helyettesítése” az „alternatív igen technikája” vagy a „VPKBE” módszer is. Mindezek arra is rávilágítottak, hogy milyen értéket hordoz, ha a hétköznapi rutinjainkból kilépve tudatosan építjük fel és tervezzük meg a kommunikációnkat, mindig figyelembe véve a másik fél szempontjait is. A rendezvény végén, mint mindig, lehetőség nyílt a nyitott kérdések tisztázására, és még néhány rövid gyakorlati példa átbeszélésére is.

Seres Richárd

Az előadó, Kosovics Gábor

Nika Tamás köszönti a részvevőket

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Adjon visszajelzést!