Előadói felhívás az MLBKT 25. kongresszusára

Előadói felhívás az MLBKT 25. kongresszusára

Smart logisztika: a változó világrend hatása az ellátási láncokra

 

2017. november 15-17., Siófok

 

Az MLBKT éves kongresszusa 25 éve a szakma legnagyobb találkozóhelye. Az elmúlt években a rendezvény 3 napján mintegy 500, ellátási láncban dolgozó szakember, vezető fordult meg.

 

A tavalyi rendezvény programját még megtekintheti ezen az oldalon.

Ha arra kíváncsi, miért érdemes eljönni – nézze meg infografikánkat.

 

Szeretné megosztani tapasztalatait kollégákkal? Van egy jó megoldása? Ha szeretne előadással vagy bármilyen más innovatív programmal csatlakozni az MLBKT 25. éves kongresszusához, akkor legkésőbb

május 15-ig várjuk jelentkezését!

Előadói – közreműködői jelentkezés ITT!

 

Beharangozó

Már szinte közhelyes, de bármerre nézünk, akár társadalmi, akár gazdasági területen, azt érzékeljük, hogy minden változik, méghozzá fergeteges sebességgel. A tavalyi kongresszuson megkezdett Ipar 4.0-hoz kapcsolódó kérdések ma is aktuálisak, sőt, a mindenre kiterjedő digitalizáció várható hatása mindennapi életünkre és így az ellátási láncokra megkerülhetetlen kihívások támaszt. A gyártótól a fogyasztóig terjedő ellátási lánc hajtómotorja fogyasztó, aki mindent azonnal szeretne, személyre szabottan és lehetőség szerint minél olcsóbban, ami nagy elvárásokat támaszt a gyártóktól a kereskedőkön át a logisztikai szolgáltatókig. Ezeknek megfelelni csak folyamatos fejlesztéssel, a megfelelő munkaerő biztosításával, a rendszerek összekapcsolásával, a digitalizációnak köszönhetően rendelkezésre álló, de jellemzően holt adattömegben rejlő lehetőségek kiaknázásával, a lánc szereplői közötti szorosabb együttműködésen nyugvó új üzleti modellek bevezetésével lehet.

A kongresszuson a fő iparági sajátosságok áttekintésekor szeretnénk megvizsgálni és bemutatni a különböző területeken (beszerzés – termelés – raktározás – disztribúció) már alkalmazott megoldásokat, illetve a várható újdonságokat.

Foglalkozni szeretnénk többek közt az integrált tervezés és kereslet-előrejelzés megoldásaival; a logisztikai tevékenység transzparenciája növelésének eszközeivel, az adatok információvá alakításának lépéseivel, az ebből kinyerhető gazdasági előnyökkel, a beszerzés 4.0 kihívásaival, az okos termelő, logisztikai eszközök és raktárak működtetésével, a hatékony alkatrészellátás trükkjeivel,  az automata-önvezető járművekkel, a virtuális valóság kiterjesztésében rejlő lehetőségekkel és azzal, hogy a vezetőknek milyen döntésekkel kell szembenézniük és hogyan tudják a munkavállalókat felkészíteni a változásra.

A témakörök kiválasztása során kiemelt figyelmet fordítunk a fenntarthatóság kérdésére, és szeretnénk rávilágítani azokra a lehetőségekre, melyekkel a beszerzési és logisztikai szakemberek járulhatnak hozzá egy élhető jövő kialakításához.

 

A három napos rendezvényen előadások, panelbeszélgetések, szimulációs játékok, új módszertanok segítségével dolgozzuk fel a témaköröket, miközben időt és lehetőséget teremtünk a kapcsolatépítésre és –ápolásra is.
 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Adjon visszajelzést!