Klímagáz adatbázis a fluortartalmú üvegházhatású gázok nyilvántartására

Klímagáz adatbázis a fluortartalmú üvegházhatású gázok nyilvántartására

Nyomon követhető lesz a kibocsátás

 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) elképzelései szerint a projekt eredményeként a globális klímavédelmi törekvésekkel összhangban csökkenhet Magyarország fluortartalmú üvegházhatású gáz kibocsátása, és így mérséklődhetnek a klímaváltozás kedvezőtlen hatásai.

A fejlesztéssel az európai uniós előírásoknak megfelelően nyomon követhető lesz a kibocsátás és az érintett vállalkozások tevékenységei, valamint megteremthetőek a klímagáz-kereskedelmi piac kifehérítésének feltételei is.

A projekt Budapesten, a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság székhelyén előreláthatóan 2018. március 2-án fejeződik be.

A beruházás az adatbázis-fejlesztés mellett magában foglalja a kapcsolódó helyszíni mérési és ellenőrzési tevékenységek biztosításához szükséges eszközök beszerzését, valamint szemléletformálási céllal demonstrációs labor és mobil demonstrációs állomás kialakítását is.

Mindemellett a projekt keretében megyei tájékoztató fórumokat és szakmai workshopokat rendeznek majd, ahol többek között bemutatják az adatbázis működését, valamint ismertetik a fluortartalmú üvegházhatású gázokkal kapcsolatos uniós és hazai jogi szabályozásokat és az azokból adódó kötelezettségeket – olvasható a közleményben.

(MTI)

Adjon visszajelzést!