A kínaiak megveszik a miskolci Bosch-gyárat is

A kínaiak megveszik a miskolci Bosch-gyárat is

Egy kínai járműipari beszállítóhoz kerül a Bosch miskolci gyára, annak az akvizíciónak a részeként, amely a német vállalatcsoport indítómotorok és generátorok üzletágát érinti. A felvásárlás eredményeként a Bosch 14 országban található 16 telephelye kerülhet a távol-keleti vásárló tulajdonába, ha az eladást, az illetékes hatóságok, illetve a német munkavállalói képviselet jóváhagyja.

Az indítómotorok és generátorok gyártásával, valamint haszongépjárművek és személygépkocsik motorkomponenseinek gyártási kapacitásával foglalkozó ZMJ (Zhengzhou Coal Mining Machinery Group Co., Ltd., Zhengzhou, Kína) és CRCI (China Renaissance Capital Investment, Hong Kong, Kína) vállalatokból álló konzorcium veszi meg a Bosch profiljába vágó üzletágát.

A vevő az indítómotorok és generátorok üzletág minden telephelyét és minden munkavállalóját, közel hétezer embert, köztük a miskolci Robert Bosch Starter Motors and Generators Kft. kollektíváját is át kívánja venni.

Az erről szóló megállapodást kedden írták alá, és mint azt dr. Rolf Bulander, a Robert Bosch GmbH igazgatótanácsának mobilitási megoldások üzleti szektoráért felelős tagja mondta, célt értek és olyan vevőt találtak, aki hosszútávon működő koncepcióval állt elő és mind az üzletág nemzetközi kiterjesztésére, mind a munkatársak számára is sikert ígérő perspektívát vázoltak fel.

Chengyao Jiao, a ZMJ vezetője a megállapodás kapcsán kiemelte, központi szerepet szánnak az indítómotorok és generátorok területnek. Hozzátette, számítanak a mostani vezetőség munkájára és együttműködésére egy olyan üzletág továbbfejlesztésében, ami a feltörekvő piacokon jelentős növekedésre számíthat. Ezenkívül azokon a piacokon is erősíteni kívánják pozícióikat, melyeken már most piacvezetők.

(autopro.hu)

 

Adjon visszajelzést!