Új kerékpáros okoskölcsönző rendszer Budapesten

Új kerékpáros okoskölcsönző rendszer Budapesten

Nincs szükség papíralapú szerződések aláírására, letét fizetésre

 

Megérkezett Koppenhágából Budapestre a Donkey Republic, a nemzetközi kerékpáros okoskölcsönző rendszer. A dán startup most Közép-Európa biciklis fővárosát, Budapestet vette célba, hogy itt is sikerre vigye okosbérlési rendszerét. A felhasználók a nap 24 órájában kölcsönözhetnek biciklit a Donkey Republic app segítségével a város számtalan pontján. Jelenleg 200 kerékpár bérelhető.

Turisták és helybeliek egyaránt használhatják az applikációt, mellyel városszerte (például hotelek, múzeumok, Airbnb szállások vagy éttermek közelében) tudnak maguknak biciklit találni és bérelni. A bicikliket nagyon könnyen ki lehet lakatolni az applikációval, ami Bluetooth-on keresztül nyitja ki az okoslakatot.

A Donkey Republic vezérigazgatója, Erdem Ovacik nagyon nagy várakozásokkal néz a budapesti indulás elé: “A biciklikölcsönzési üzletet újraírták a digitális technológiák és az on-demand hozzáférés. Budapest nyilvánvalóan egy tökéletes város ahhoz, hogy itt is kipróbáljuk a kényelmen és fejlett technológián alapuló szolgáltatásunkat” mondta Ovacik.

A Donkey Republic egy olyan rendszer, mellyel a felhasználók a nap 24 órájában hozzájuthatnak kölcsönbiciklikhez a www.donkey.bike weboldalon vagy az ingyenes Donkey Republic app-on keresztül (itt érhető el: iOS , Android ). Az app-al lehet rátalálni a város több pontján is várakozó szabad biciklikre, és néhány másodperc alatt ki is lehet őket lakatolni. Nincs szükség papíralapú szerződések aláírására, letét fizetésre. A bérlők a teljes bérlési időre maguknál tarthatják a biciklit, lelakatolhatják és felvehetik, ott és amikor csak akarják, és a bérlés végeztével visszavihetik eredeti felvevőhelyükre.

Fantasztikus élmény a tekerés a könnyű vázra épített és vékony, levegős gumikon guruló kerékpárokon. Az elem- és súrlódásmentes indukciós lámpák bármikor jó láthatóságot biztosítanak. A bicikliken elöl és hátul bőven van hely pakolásra, a kormányon pedig egy praktikus okostelefon-tartó található. Az okosbérlési rendszer kialakításával a Donkey Republic ki szeretné egészíteni Budapest méltán népszerű közbringarendszerét, a MOL Bubit, hogy a magyar főváros közlekedése még fenntarthatóbbá váljon. Valamint további befektetéseket is tervez annak érdekében, hogy hatékonyan hozzájáruljon a város kerékpárosbaráttá alakításához.

További információ itt: https://www.donkey.bike/

Magyar nyelvű információ: http://about.donkey.bike/hu/kerekparkolcsonzes-budapest

A Donkey Republicról

A Donkey Republic céget 2015-ben alapította Erdem Ovacik, Rune Kokholm, Alexander Frederiksen és Jens Frandsen azzal a céllal, hogy javítsák a bringázáson keresztül a városi közlekedést. Egy olyan innovatív üzleti modellt és technológiai platformot alakítottak ki, melyet mind a biciklizők, mind a flottamenedzserek nagyon kényelmesen elérhetnek és használhatnak. A Dán Növekedési Alap segítségével a cég 2016-ban 3.2 millió euró értékű tőkebefektetéshez jutott. Jelenleg összesen 19 országban több, mint 2000 bérelhető bicikli forog a platformon. Eddig a pillanatig több, mint 20,000 Donkey bérlőt szolgált ki a rendszer.

A budapesti indulás egy helyi képviselet, a P.T.D. szolgáltató Kft.-vel való együttműködésben valósult meg.

 

Adjon visszajelzést!