Útmutató az Uniós Vámkódexhez

Útmutató az Uniós Vámkódexhez

Eligazodást segítő magyar nyelvű szakkönyv

 

Az Uniós Vámkódex (UVK) és a kapcsolódó bizottsági rendeletek joganyagában való eligazodást segítő magyar nyelvű szakkönyv jelent meg a Magyar Vámügyi Szövetség gondozásában, amely évtizedes adósságot törleszt a rendkívül kevés magyar nyelven elérhető vámszakmai irodalom körében.

A német szerző Michael Lux úr, az EU Bizottság Vám- és Adóügyi Főigazgatóságának (TAXUD) korábbi osztályvezetője, aki vámjogászként végzett szakmai munkája mellett egyetemi oktatóként és számos vámjogi szakkönyv és cikk írójaként is széles körben ismert. A magyar nyelvű szövegváltozat elkészítésének feladatát olyan szakemberek vállalták, mint Skrám Katalin, aki korábban maga is a vámjogi jogalkotás aktív részese volt az EU Bizottság munkatársaként, másrészt Hálám Szabolcs, aki egy német nagyvállalat magyarországi leányvállalatánál dolgozó vámügyi vezető és gyakorlati vámszakember. A szakmai és nyelvi pontosságot szavatoló lektorálási feladatot a vámhatóság központi szerve vámszakmai szakterületének munkatársa, Balasi Bálint úr végezte, akinek a precizitását, elkötelezettségét és évtizedes uniós jogalkotási tapasztalatait szakmai körökben elismerés övezi.

A korábban hatályos intézkedésektől mind a jogforrások sokasága, mind a szakmai tartalom változása miatt bonyolultabb új uniós vámjogi szabályozási környezet megértéséhez nagy segítséget nyújt ez a könyv az UVK és a korábban hatályos Közösségi Vámkódex, valamint végrehajtási rendeleteik összevetésével, és ehhez a legfontosabb EU bírósági jogeseti kapcsolódásokat is jelzi kiegészítésként.

Nem hiányozhat ez a kötet azon szakemberek könyvespolcáról, akik az ügyféli vagy hatósági jogalkalmazásban használt ismereteiket rendszerezni szeretnék, de éppúgy hasznos lesz azoknak is, akik még most ismerkednek a vámjogi szabályozással és egy átfogó, áttekintő jellegű kiadványt keresnek.

A könyv megrendelhető az MVSZ weboldalán található elektronikus megrendelőlapon https://mvsz.eu/index.php/konyvajanlo

Kapcsolat:

tel.: 06-1-238-0054

E-mail: info@vamszövetseg.hu

Adjon visszajelzést!