Az innovációs ökoszisztéma új platformja

Az innovációs ökoszisztéma új platformja

Elindult a BudapestMakers.com

 

Elindult a BudapestMakers.com, a hazai innovációs ökoszisztéma új online platformja és információs magazinja. Az IBM Magyarország, a Design Terminál és az E-Group együttműködésében létrehozott portál küldetése, hogy összefogja a budapesti kreatív ökoszisztéma szereplőit: műhelyeket, startupokat, nagyvállalatokat és mindazokat, akik e közösséghez csatlakozni szeretnének.

A Budapest Makers tehát nemcsak egy weboldal, hanem egy közösség is, amely fejlődni és gyarapodni szeretne, hogy idővel Magyarország jelentős szellemi és innovációs műhelyévé nője ki magát. Vállalt célja az is, hogy Budapest szerepét megerősítse a közép-kelet-európai startup színtéren, ezért – a régiós és nemzetközi perspektívákat szem előtt tartva – angol nyelvű tartalommal várja a látogatókat.

Az új oldal tájékoztat, közösséget épít és segít a nagy ötletek egymásra találásában.

Térképen az innováció

A Budapest Makers a fővárosban működő startupokat, innovációban érdekelt vállalatokat, műhelyeket és a kreatív ipar szereplőit folyamatosan bővülő adatbázisban gyűjti össze. A közösséghez a Become a maker gomb megnyomásával, rövid regisztrációt követően lehet csatlakozni. Az oldal a „Where lifestyle meets opportunities”mottót követve, magazinos és szakmai tartalmakat egyformán kínál. Az Events menüben aktuális és jövőbeli workshopokról, konferenciákról lehet tájékozódni, a News-ban a startup világ hírei pörögnek, a Know-how-ban üzletfejlesztéssel kapcsolatos anyagok találhatók.

Az oldal legfontosabb funkciója azonban a kis markerekkel egyre sűrűbben teletűzdelt innovációs térkép, amely segít az ökoszisztéma szereplőinek az egymásra találásban. Ha egy telco szolgáltató kreatív mobilapp fejlesztő csapatot, egy feltörekvő divatszabóság dizájnert, egy energetikai vállalat IoT-ban jártas startupot keres, a térkép és mögötte a „makerek” profiljai minden fontos információt megadnak.

Közösséget építünk

„A portál célja, hogy maga köré gyűjtsön mindenkit, akinek lételeme, játszótere vagy munkaeszköze az innováció, és akinek fontos, hogy a startup világ szereplői többet beszélgessenek egymással” – fogalmazott Kuthy Antal, az E-Group vezetője. „Örülök, hogy alapítóként és támogatóként mi is részesei lehetünk ennek a fontos projektnek, és bízunk benne, hogy a Budapest Makers hamarosan megkerülhetetlen platform lesz minden innovatív vállalkozás számára.”

 

„Az IBM a világ minden táján támogatja a vállalkozásokat, és rengeteg startup él az IBM Cloud lehetőségeivel” – mondta Pongárcz Ferenc, az IBM dél-kelet európai régiójának üzletfejlesztési igazgatója. „A Budapest Makers oldal létrejöttét és üzemeltetését IBM Blumix platformunkkal támogatjuk, de alapítóként a közösség hosszú távú céljait is szeretnénk majd segíteni. Reméljük, hogy itthon és a kelet-európai régióban is tovább tudjuk erősíteni kapcsolatainkat a startup világgal.”

 

A Budapest Makers fejlesztőit az oldal indulását megelőző egyéves időszakban számtalan startup, nagyvállalat és kreatív műhely segítette véleményével és meglátásaival. Az oldal szerkesztésért a Design Terminal csapata felel, de az alapítók azt szeretnék, ha a tartalom továbbra is az érintettek közreműködésével bővülne. A frissen csatlakozó vállalkozások mellett tehát örömmel fogadják azokat is, akiknek fontos, értékes, hasznos mondanivalójuk van a közösség számára.

www.budapestmakers.com

Adjon visszajelzést!