Logisztikai és beszerzési tréningek
Debrecenben járt az Oktatói tagozat

Debrecenben járt az Oktatói tagozat

Kihelyezett tagozati ülés és repülőtér látogatás

Debrecenben járt az Oktatói tagozat

Dr. habil Oláh Judit

Az MLBKT Oktatói Tagozata 2016-ban hagyományteremtő szándékkal indította el azt a kezdeményezést, hogy évente egyszer a tagozati ülést nem Budapesten rendezi. 2016-ban a győri Széchenyi Egyetem csomagolási laborját látogattuk meg, idén pedig abban a szerencsében volt részünk, hogy a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara látta vendégül a tagozatot. A programot a munkaerőhiány és a felsőoktatás lehetőségei témakör köré szervezték, amely szerencsére számos tagozaton kívüli személy érdeklődését is felkeltette. Nagy örömükre szolgált, hogy a résztvevők között számos olyan akadt, aki sokat utazott azért, hogy a rendezvényen részt vehessen, és a hallgatóság résztvevőinek száma, 23 fő, is azt mutatja, ezek a témák most megmozgatják az oktatókat és a cégeket egyaránt.

Az esemény június 14-én délelőtt Dr. Nagy Judit tagozatvezető, és Dr. habil Oláh Judit (Debreceni Egyetem) főszervező köszöntőjével kezdődött, majd igen izgalmas és tartalmas négy előadást hallgattak meg a vendégek.

 

Debrecenben járt az Oktatói tagozatElsőként Dr. habil Dajnoki Krisztina docens asszony (DE GTK Vezetés-és Szervezéstudományi Intézet) tartott előadást az emberi erőforrás menedzsment trendjeiről, kihívásairól, majd Dr. Vig Attila (Teva Gyógyszergyár Zrt. mérnökségi csoportvezető) tartott egy játékos és figyelemfelkeltő prezentációt a munkaadók elvárásairól a leendő munkavállalókkal szemben, és beszélt arról is, az iskolának mire is kellene felkészítenie a diákokat.

 

 

Debrecenben járt az Oktatói tagozat

Dr. Pónusz Mónika és Dr. Nagy Judit

A National Instruments Hungary Kft-ét Bölöni Adrienn (HR reprezentatív) képviselte, aki előadásában a Debreceni Gazálkodástudományi Karral közös duális képzés irányából közelítette meg, hogy vállalatuk hogyan tud hozzájárulni ahhoz, hogy az egyetemről kikerülő hallgatók mindazon képességek birtokában legyenek, amelyek segítségével helyt tudnak állni a munkaerőpiacon. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a diploma az egyén tudásáról készült pillanatfelvétel, amelyet folyamatosan tovább kell fejleszteni. A záró előadásban az Oktatói Tagozat vezetősége, Dr. Nagy Judit és Dr. Pónusz Mónika meséltek a jelen generációk oktatási sajátosságairól, és a hallgatóság bevonásával zajló intenzív eszmecsere keretében tárgyalták meg a kihívásokat.

 

Debrecenben járt az Oktatói tagozatA délelőtti programot egy kellemes ebéd követte, majd az érdeklődők felkerekedtek, hogy megtekintsék a Debreceni Repülőteret. A reptéren Gulyás Péter, Forgalmi és képzési Igazgató fogadta résztvevőket, ezt követően bevezető előadásában elkápráztatta hallgatóságát a reptér utóbbi években tanúsított fejlődésével. Mind az utasok száma, mind a berepülő légitársaságok száma folyamatosan, előbbi igen dinamikus mértékben növekszik. A reptér történetét és működését bemutató előadás után pedig a reptér bejárására is sor került.

 

(Köszönjük a Tagozat nevében is a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának a vendéglátását, Oláh Judit hatalmas szervezőmunkáját, és az előadóknak a színvonalas előadásokat!)

Szerzők: Nagy Judit és Oláh Judit
Fotók: Hegedüs Sándor

 

Adjon visszajelzést!