Debrecenben járt az Oktatói tagozat

Debrecenben járt az Oktatói tagozat

Kihelyezett tagozati ülés és repülőtér látogatás

Dr. habil Oláh Judit

Az MLBKT Oktatói Tagozata 2016-ban hagyományteremtő szándékkal indította el azt a kezdeményezést, hogy évente egyszer a tagozati ülést nem Budapesten rendezi. 2016-ban a győri Széchenyi Egyetem csomagolási laborját látogattuk meg, idén pedig abban a szerencsében volt részünk, hogy a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara látta vendégül a tagozatot. A programot a munkaerőhiány és a felsőoktatás lehetőségei témakör köré szervezték, amely szerencsére számos tagozaton kívüli személy érdeklődését is felkeltette. Nagy örömükre szolgált, hogy a résztvevők között számos olyan akadt, aki sokat utazott azért, hogy a rendezvényen részt vehessen, és a hallgatóság résztvevőinek száma, 23 fő, is azt mutatja, ezek a témák most megmozgatják az oktatókat és a cégeket egyaránt.

Az esemény június 14-én délelőtt Dr. Nagy Judit tagozatvezető, és Dr. habil Oláh Judit (Debreceni Egyetem) főszervező köszöntőjével kezdődött, majd igen izgalmas és tartalmas négy előadást hallgattak meg a vendégek.

 

Elsőként Dr. habil Dajnoki Krisztina docens asszony (DE GTK Vezetés-és Szervezéstudományi Intézet) tartott előadást az emberi erőforrás menedzsment trendjeiről, kihívásairól, majd Dr. Vig Attila (Teva Gyógyszergyár Zrt. mérnökségi csoportvezető) tartott egy játékos és figyelemfelkeltő prezentációt a munkaadók elvárásairól a leendő munkavállalókkal szemben, és beszélt arról is, az iskolának mire is kellene felkészítenie a diákokat.

 

 

Dr. Pónusz Mónika és Dr. Nagy Judit

A National Instruments Hungary Kft-ét Bölöni Adrienn (HR reprezentatív) képviselte, aki előadásában a Debreceni Gazálkodástudományi Karral közös duális képzés irányából közelítette meg, hogy vállalatuk hogyan tud hozzájárulni ahhoz, hogy az egyetemről kikerülő hallgatók mindazon képességek birtokában legyenek, amelyek segítségével helyt tudnak állni a munkaerőpiacon. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a diploma az egyén tudásáról készült pillanatfelvétel, amelyet folyamatosan tovább kell fejleszteni. A záró előadásban az Oktatói Tagozat vezetősége, Dr. Nagy Judit és Dr. Pónusz Mónika meséltek a jelen generációk oktatási sajátosságairól, és a hallgatóság bevonásával zajló intenzív eszmecsere keretében tárgyalták meg a kihívásokat.

 

A délelőtti programot egy kellemes ebéd követte, majd az érdeklődők felkerekedtek, hogy megtekintsék a Debreceni Repülőteret. A reptéren Gulyás Péter, Forgalmi és képzési Igazgató fogadta résztvevőket, ezt követően bevezető előadásában elkápráztatta hallgatóságát a reptér utóbbi években tanúsított fejlődésével. Mind az utasok száma, mind a berepülő légitársaságok száma folyamatosan, előbbi igen dinamikus mértékben növekszik. A reptér történetét és működését bemutató előadás után pedig a reptér bejárására is sor került.

 

(Köszönjük a Tagozat nevében is a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának a vendéglátását, Oláh Judit hatalmas szervezőmunkáját, és az előadóknak a színvonalas előadásokat!)

Szerzők: Nagy Judit és Oláh Judit
Fotók: Hegedüs Sándor

 

Adjon visszajelzést!