Új vasúti konténer csomópont-elosztó Csepelen

Új vasúti konténer csomópont-elosztó Csepelen

Az európai áruforgalom új csomópontjává válhat hazánk

 

Átadták az 50 millió eurós beruházásból megvalósult Budapest-Csepel Terminált. A Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA) intermodális leányvállalata, a METRANS Konténer Kft. 165 000 négyzetméteres vasúti konténer elosztója évi 250 000 tengeri konténer és havi 250 tehervonat fogadására alkalmas. A terminál ideális kapcsolatot biztosít az Észak-Európát a dél-keleti régióval – egész pontosan az Adriai-tenger kikötőivel – összekötő áruforgalom számára, így a beruházásnak köszönhetően Magyarország válhat az európai teherforgalom egyik új csomópontjává.

Angela Titzrath a fejlesztés kapcsán úgy fogalmazott: “Európa szívében bővült új stratégiai csomóponttal a HHLA hálózata.” Hozzátette, az intermodális üzlet kiemelt értéket képvisel a vállalat számára: 390 millió eurós bevételükkel a HHLA szállítmányozási cégei jelentős szerepet játszottak a vállalat múlt évi sikereiben. A HHLA igazgatói testületének elnöke megerősítette, mindent megtesznek, hogy megőrizzék vezető szerepüket a konténer szállítási piacon, ezért további létesítményfejlesztéseket terveznek, valamint tovább bővítik a cég mozdonyokból és vagonokból álló vasúti flottáját.

Kiss Péter, a METRANS Csoport vezérigazgatósági tagja kiemelte, a vállalat magyarországi jelenléte számos lehetőséget rejt magában. “Az új létesítménnyel még hatékonyabban, és rugalmasabban szolgálhatjuk ki ügyfeleinket, hiszen a déli tengerpartot és a csomópontot összekötő, gyakorta közlekedő szerelvények egy tökéletesen megbízható szállítmányozási láncot alkotnak”.

A budapesti terminál a vasúti pálya és a közúti hálózat összekapcsolása mellett képes a trimodális összeköttetésre is, azaz a jövőben a csomópont a dunai teherhajó-forgalom bekapcsolásával tovább bővíthető. 

A terminál már most is teljeskörű szolgáltatást nyújt, így biztosított a helyszíni vámügyintézés, lehetséges a konténerek javíttatása, megoldott a hűtött konténerek tárolása, valamint igényelhető teherautós fuvarozás is.

(news4business)

Adjon visszajelzést!