Szerződéses Logisztika (Contract Logistics) – a növekedés kulcsa

Szerződéses Logisztika (Contract Logistics) – a növekedés kulcsa

A Quehenberger Logistics jelentősen növeli északkelet-európai jelenlétét a Szerződéses Logisztika üzletágban

 

A Közép- és Délkelet-Európában történt folyamatos hálózatfejlesztés meghozta gyümölcsét a Quehenberger Logistics számára. Strasswalcheni (Salzburg) központú cég számára lehetővé vált, hogy több országban, köztük Romániában, Horvátországban, Macedóniában és Szlovéniában is jelentősen növelje Szerződéses Logisztika üzletágát.

Christian Fürstaller ügyvezető elmondta, hogy a növekedés jelenlegi mértékéhez nagyban hozzájárult a szolgáltatás nemzetközi bevezetése az új piacok felé terjeszkedő ügyfelek számára. Ezen felül a cég kiemelkedően sikeres az árukapcsolásban, mivel a hagyományos szállítmányozási üzletág megrendelői a Szerződéses Logisztikát is szívesen rendelik meg ugyanattól a cégtől. A folyamatok szabványosítása, a testre szabott informatikai megoldások alkalmazása, illetve az egyes piacokhoz és ügyfelekhez rugalmasan hozzáigazítható rendszer együttesen járul hozzá sikerükhöz. “Az alapot a teljes céget átfogó logisztikai kompetenciaközpont adja, amely minden elérhető információt összegyűjt, és ezeket a projekttervbe integrálja” – mondta el a Quehenberger első számú embere.

A Quehenberger azt tapasztalta, hogy a megrendelőknek a sikeres kiszervezésekkel kapcsolatos elvárásai a piaci mozgásokkal összhangban változnak. A hangsúly a mindenek felett álló költségmegtakarítás helyett a terhelési csúcsok hatékony kiszolgálására és az elvárásoknak megfelelően egyre rövidülő  határidők precíz elszámolására helyeződik át. “Egy külső partner könnyebben megbirkózik ezen feladatokkal, mint a vállalatok saját belső szervezetei, amelyek számára nehézkesebb a gyors és rugalmas alkalmazkodás. Végeredményben a magasabb minőség mellett költségmegtakarítás is jelentkezik” – állítja Fürstaller. Mindezeknek köszönhetően cége máris új projekteket tervez Budapesten, Bukarestben, Szófiában és Zágrábban. A kedvező piaci helyzetnek köszönhetően a Quehenberger Logistics új raktár nyitását tervezi 2018-ban Budapesten.

Vezető szerep Romániában

Kb. 100.000 négyzetméteres raktárterületével a Quehenberger Logistics már jelenleg is Románia egyik legnagyobb logisztikai vállalata. Emellett ezt az alapterületet az Átfogó Logisztikai Üzletág sikeres bevezetésére és növelésére tudták felhasználni. Ez hozzájárult a cég horvátországi, sőt, oroszországi sikereihez is. A kiszervezés ugrásszerű növekedése Délkelet-Európában – melyből a Quehenberger Logistics is előnyt kovácsolt – abból fakad, hogy egyre több nyugati gyártó hozza termékeit a régióba, a termékek elosztásához pedig logisztikai partnerre van szükség. Emellett természetesen az árucikkek helyi beszállítói is megjelennek a helyi piacokon.

A Quehenberger Logistics Romániában a divatáru, a kiskereskedelem, a fogyasztási cikkek és gumiabroncsok szállítmányozására alapoz. 2017-ben egy nagy román textilkereskedelmi vállalat számára épült új raktár. Ez a raktár a Románián belüli, illetve a bolgár és a moldáv elosztórendszer központja is egyben. Ezen felül a cég üzemelteti az egyik ismert német cipőkereskedelmi vállalat online kereskedelmi raktárát is, mely Romániát és Bulgáriát szolgálja ki. Jelenleg épül egy újabb raktár, ugyanezen ügyfél számára, ahonnan Romániát, Bulgáriát és Törökországot fogja kiszolgálni. A Quehenberger Logistics 2017 őszén, Temesváron megnyitja legújabb raktárát, egy multinacionális italforgalmazó ügyfél részére.

Nagyfokú rugalmasság – a sikerért

A Quehenberger jelentősen növelte jelenlétét Horvátországban, Szlovéniában és Macedóniában is. Christian Fürstaller számára ez logikus lépés a fenntartható fejlődés irányába: “Közép- és Kelet-Európa az elsődleges üzleti célpontunk”. Horvátországban, Zágráb vonzáskörzetében a Quehenberger jelenleg öt raktárat üzemeltet, kb 400 dolgozóval, ahol többek között egy nemzetközi élelmiszerkereskedelmi vállalat logisztikai megbízásait látják el.

 

Fontosabb délkelet-európai adatok:

Románia

  • Teljes raktárterület: 100.000 m2
  • Helyszínek: Bukarest, Temesvár, Kolozsvár, Arad
  • Iparág: divatkereskedelem, fogyasztói cikkek, gumiabroncsok

Horvátország

  • Raktárak száma (Zágráb vonzáskörzetében): 5
  • Épülő/új raktárak: 3 (Zágráb: 1, Split: 1)
  • Alkalmazottak száma: 400

Szlovákia

  • Raktárak száma: 2
  • Helyszín: Senec
  • Iparág: gumiabroncsok

Kapcsolat

Internet: http://www.quehenberger.com/hu/

Telefon: +36 30 658 9482

E-mail: ferenc.ujszaszi@quehenberger.com

 

A Quehenberger Logistics vállalatról

A Quehenberger Logistics egy közepes méretű, tulajdonosi irányítású családi vállalkozás, amely minőségi szolgáltatásokat nyújt a logisztikai szállítmányozás menedzsment, valamint a hálózati és Szerződéses Logisztika területén Közép-és Kelet Európában. A vállalat minőségközpontú stratégiája központjában a digitalizáció és az automatizáció áll. 17 országban, 85 telephelyen mintegy 2700 munkavállaló biztosítja az állandó, magas színvonalú szállítmányozást. Magyarországon három telephellyel rendelkezik (Budapest, Győr, Székesfehérvár). A Quehenberger Logistics-nál nagy súlyt helyeznek az ügyfelekkel és a partnerekkel történő személyes kapcsolattartásra, valamint a kiváló szolgáltatásokon alapuló ügyfélkiszolgálásra. Saját hálózati struktúrája, szabványosított termékei, kipróbált üzletági megoldásai és kiváló partner kapcsolatai a biztiosítékai a legmagasabb szintű logisztikai szállítmányozási hatékonyságnak. A Quehenberger Logistics több mint 580 járművel felszerelt saját és modern gépjárműparkjával garantálja a rugalmasságot a szállítások területén. Ezen felül egy ellenőrzött alvállalkozókból álló széleskörű partnerbázist is működtet.

A Quehenberger Logistics az AUGUSTIN QUEHENBERGER CSOPORT tagja. www.augustin-quehenberger.com | www.quehenberger.com

 

 

Adjon visszajelzést!