Belülről építkezve

Belülről építkezve

A személyiség ereje

 

A munkavállaló kiválasztásánál a személyiség és az érzelmi intelligencia legalább annyira fontos, mint a szakmai tudás, a gazdaság munkaerőhiányát pedig jócskán lehetne csökkenteni, ha a cégek nagyobb figyelmet szentelnének a 45 feletti korosztályoknak – állítja Pethő Anikó, az Aarenson Consulting alapítója és ügyvezetője, akinek egyik legfontosabb motivációja, hogy a megszerzett tudását a köz érdekében hasznosítsa.

 

Közgazdasági tanulmányokat folytatott, hogyan kötött ki végül a HR környékén?

Mondhatni véletlenül. 2001-ben végeztem a főiskolán, és nem sokkal később egy barátnőm megkeresett, hogy átvenném-e a munkáját. A főnöke ugyanis csak akkor engedi el, ha megtalálja az utódját. Igazából nem tudtam, mit is kellene csinálnom, de ő annyit mondott, hogy emberekkel kell beszélgetni, azt pedig én jó szórakozásnak találtam. Ez csak fél év volt, de ezek után 2002 februárjában kezdtem dolgozni a GetWork-nél.

 

Mi az, ami megszerettette önnel a szakmát?

Szerencsére hamar értek sikerélmények. Az első fél évben potenciális ügyfeleket kellett hívogatnom és rábeszélnem őket egy személyes találkozóra. Itt tényleg csak 30 másodperce volt az embernek, hogy pozitív benyomást tegyen a másikra. Hihetetlen élmény volt, hogy másodpercek alatt megtaláltam a hangot a vonal túlsó végén lévő vadidegen emberekkel, és rengeteg időpontot tudtam egyeztetni. Ezek a sikerek adták az inspirációt, hogy továbbra is van keresnivalóm ezen a területen.

 

Ösztönösen csinálta, vagy volt valami titkos módszere?

 

A teljes cikk megjelent az MLBKT által kiadott Logisztikai Híradó októberi számában. A cikk és a teljes kiadvány csak tagjainknak és megrendelőinknek elérhető.

Érdekli az MLBKT tagság? MLBKT Tagság

Szeretne előfizetni a Logisztikai Híradóra? Előfizetés

Ha csak ez a lapszám érdekli, 1000Ft+Áfa/lap áron megvásárolhatja az elektronikus verziót (Pdf). Kérjük a megrendeléskor a megjegyzés rovatban tüntesse fel a lapszámot.  Megrendelés

Ha további kérdése lenne, kérjük írjon a logisztika@logisztika.hu címre.

Adjon visszajelzést!