Támogatja a gyógyszeripart a Boehringer Ingelheim

Támogatja a gyógyszeripart a Boehringer Ingelheim

Innováció iránti elkötelezettség

 

A Boehringer Ingelheim bejelentette, hogy 100 millióról 250 millió euróra növeli a cég vállalkozási alapjának támogatását. A támogatást sokat ígérő, korai fázisban lévő startup cégekbe fektetik be, amely cégek működési területe elsősorban a regeneratív gyógyászat, a fertőző betegségek kezelése és az immun-onkológia, továbbá a támogatásból növelik az USA-beli portfoliót, és belépnek a digitális egészségügy területére is.

A jelentős támogatásnövelés mellett megduplázzák a befektetési menedzserek számát is. Ez a bővítés a már meglévő portfolióra épül, amelyben 21 biotechnológiai és korai fázisban lévő startup cég kapott helyet; ezek különféle terápiás területeken, köztük az immun-onkológia területén dolgoznak. A portfolióbővítés friss sikerei közé tartoznak a következők:

  • A Rigontec a veleszületett immunrendszer részét képező, retinolsav-indukálható gén útvonal elérésének területén végez élen járó tevékenységet, ami egy újszerű, különálló megközelítési mód a rákellenes immunterápiában, és célja mind az azonnali, mind a hosszú távú tumorellenes immunitás serkentése.
  • A ViraTherapeutics az onkolitikus vírusterápiák fejlesztésére specializálódott.
  • Az Okairos a jelentős fertőző betegségek és a rák elleni T-sejt alapú vakcinák fejlesztésében végez úttörő munkát.

A Boehringer Ingelheim innovációs stratégiája elkötelezetten tágítja tovább az orvosbiológiai kutatás-fejlesztés határait oly módon, hogy felgyorsítja a vadonatúj terápiák bevezetését a rászoruló betegek számára. A BIVF az úttörő tudományágak fejlesztésébe fektet be, így jelentős előnyökhöz juttathatja a betegeket, és új lehetőségek nyílnak meg a Boehringer Ingelheim számára is új területek meghódításában. Az Alap aktívan közreműködik abban, hogy cégek válhassanak le, illetve alakulhassanak meg az adott területen dolgozó tudósok részvételével, és öt-hét éves időtartamú projektfejlesztéseket biztosít magvető vagy első körös befektetések révén. A több fázisban adott befektetések 0,5-3 millió eurótól indulnak, és elérhetik akár 10-15 millió eurós támogatást is.

(news4business)

Adjon visszajelzést!