GS1 Magyarország

GS1 Magyarország

LEI kód regisztrációs szolgáltatás

 

A 2018 január 3-tól a LEI Globális jogalany-azonosító, használata kötelező a pénzpiac szereplői számára az értékpapír-tranzakciók  vagy derivatív ügyletek során. Érvényes ez a vállalkozásokra és az egyéb szervezetekre, a különféle társaságokra, az egyesületekre és az alapítványokra, illetve az önkormányzatokra is.

Ezeknek a szervezeteknek meg kell adniuk a LEI kódjukat a pénzügyeiket, értékpapírügyleteiket kezelő pénzügyi közvetítőknek, mivel 2018-tól értékpapírokkal vagy származtatott eszközökkel kapcsolatos ügyletek során minden ügyfelet LEI kóddal szükséges azonosítani. A GS1 Magyarország 2017 decemberétől magyar nyelven segíti az érintett vállalkozásokat és szervezeteket a LEI kód zökkenőmentes igénylésében, megújításában és a LEI szolgáltató váltásban.

Miben segít Önnek a GS1 Magyarország?

  • Szakszerű segítséget nyújt a LEI azonosító beszerzéséhez;
  • Hamarosan magyar nyelven is elérhetővé teszi a LEI azonosítót kezelő regisztrációs weboldalt, űrlapokat és a szükséges lépéseket;
  • Ha meglévő LEI azonosítóját szeretné áthozni a GS1-hez, segítenek ennek lépéseiben;
  • Ha új igénylő, mind az egyedi, mind pedig a csoportos igénylésben segítséget nyújtanak.

A GS1 működési környezete biztosítja a LEI kódok gyors és hatékony, online igénylését. A LEI azonosítót kezelő weboldalak, az igényléshez kitöltendő űrlap(ok), információk és a szükséges lépések magyar és angol nyelven is elérhetők.

A LEI azonosító a kibocsátását követően egy évig érvényes, vagyis évente megújítandó. Lehetőség van a LEI megváltoztatására is.

A GS1 Magyarország szolgáltatásáról bővebben itt olvashat!

 

Adjon visszajelzést!