Globális csomagolási trendek 2018-ra

Globális csomagolási trendek 2018-ra

Változás előtt áll a csomagolási ágazat

 

A Mintel piackutató vállalat megfogalmazta azt az öt trendet, amelyek világszerte meghatározzák a csomagolási piacot idén, és hatással lesznek a csomagolási ágazatra.

Idén a csomagolás kulcsszerepet fog játszani az élelmiszerekkel és más árukkal kapcsolatosan keletkező hulladékok mennyiségének csökkentésében.

Az online márkák az e-kereskedelmi élmény fokozása érdekében újabb lendületet adnak áruik csomagolásának.

Azok a márkák járnak jól, amelyek elfogadják az egyszerű és letisztult csomagolás üzenetét, hiszen a fogyasztók azokat a márkákat részesítik előnyben, amelyek a minimalizmust képviselik.

A márkáktól elvárják a tengeri környezet védelmének előtérbe helyezését a csomagolás-fejlesztés során, és hogy fenntartsák a gazdaság körforgását a jövő generációi számára.

A mai csomagolási formáknál kiemelt szerep jut az üzletek központi részének.

 

Becsomagolt bolygó

A mai, eldobható csomagolás trendje megváltozik, és fejlődése során eljut arra a szintre, hogy a csomagolás elsődleges eszköze lehet az élelmiszerekkel és más árukkal kapcsolatban keletkező hulladék csökkentésének.

A fogyasztók már hosszú ideje gyakran fölöslegesnek tekintik a túlzott csomagolást, amit gyakran csak eldobásra ítélt hulladéknak tekintenek. Mindez jelentős változáson megy át. Egyre nagyobb hangsúlyt kapnak azok a csomagolási újítások, amelyeknek köszönhetően megnő az élelmiszerek frissen tarthatóságának ideje, jobban megőrzik összetevőik tápanyagtartalmát és biztosítják a biztonságos szállítást.

(termékmix)

Adjon visszajelzést!