Intelligens gumiabroncs

Intelligens gumiabroncs

A Goodyear az utakon is bemutatja intelligens prototípusát

 

A Goodyear a 2018-as Genfi Autószalonon bemutatta intelligens prototípusabroncsának legújabb fejlesztéseit, amelyek egy komplett abroncsinformációs rendszert alkotnak. Az abroncsból, érzékelőkből és felhőalapú algoritmusokból álló megoldás elemei egymással együttműködve, egy mobilalkalmazáson keresztül valós időben kommunikálnak a flottaüzemeltetőkkel.

„A megosztott mobilitás népszerűségének növekedését látva azt tapasztalhatjuk, hogy az elkövetkező években bizonyos alkalmazási területeken jelentősen növekedni fog az egy járműre eső megtett kilométerek száma” – mondta Chris Delaney, a Goodyear EMEA régiójának elnöke. „A megosztott flották üzemeltetői számára elsődlegesen az a fontos, hogy az ügyfélélmény és az üzleti modell érdekeit is szem előtt tartva, proaktívan lehessen intézni az abroncsok szervizelését is.”

A Goodyear intelligens prototípusabroncsa folyamatos kapcsolatot és valós idejű adatmegosztást biztosít, hogy a biztonságosabb és költséghatékonyabb közlekedés és az üzemidő maximalizálása érdekében optimálisan lehessen használni az abroncsokat.

A Goodyear intelligens abroncsába épített érzékelők a járműtől és a harmadik féltől kapott információkkal kiegészülve valós idejű adatokkal látják el a Goodyear saját fejlesztésű algoritmusait, melyeknek köszönhetően az abroncsazonosítókra és az abroncsok állapotára vonatkozó információk – beleértve a kopással és az abroncs hőmérsékletével, illetve nyomásával kapcsolatos adatokat is – folyamatosan frissülnek és válnak elérhetővé a flottaüzemeltetőknél.

„Az abroncs teljesítményére és kopására vonatkozó információk valós időben nyújtanak visszajelzést az élettartamot növelő szerviz szükségességéről, valamint az üzemanyag-hatékonyságról és az abroncs teljesítménytényezőiről” – tette hozzá Delaney. „Ez a proaktív karbantartási lehetőség segíti a flottaüzemeltetőket abban, hogy pontosan azonosíthassák és elvégezhessék az abroncsokhoz kapcsolódó és esetleg szervizelést igénylő feladatokat, még mielőtt azok problémát okoznának.”

Adjon visszajelzést!