A mobil robotokban rejlő lehetőségek

A mobil robotokban rejlő lehetőségek

Szállítási folyamatok automatizálása

 

A mobil robotok gyorsan növekvő gyártóvállalata, a Mobile Industrial Robots (MiR) egy találkozó keretében Budapesten mutatta be, milyen lehetőségek rejlenek termékeikben. A MiR100 és MiR200 olyan robotok, amelyek segítségével a gyártó cégek lehetőséget kapnak arra, hogy automatizálják belső szállítási-, és optimalizálják a gyártási folyamataikat.

“Nagy potenciált látunk az együttműködő robotokban a közép-kelet-európai piacon. A helyi vállalatoknak és a régióban gyártóüzemekkel rendelkező multiknak is szembe kell nézniük a gyártási költségek optimalizálásával kapcsolatos kihívásokkal.  A robotizáció tűnik az egyértelmű megoldásnak, különösen úgy, hogy egyre több vállalat számára válik elérhetővé.” – mondja Jesper Sonne Thimsen, a Mobile Industrial Robots Közép- és Kelet-Európai régiójának értékesítési vezetője.

Az együttműködő mobil robotok a robotikai piac új szegmensét képviselik, és a régiónkat érintő különböző kihívásokra nyújthatnak megoldást. Biztonságos módon optimalizálják a gyáron belüli logisztikát, segítenek elkerülni a költséges torlódásokat az anyagáramlásban, és növelik a termelési hatékonyságot. A MiR robotok ezen felül akár egy éven belül is megtérülhetnek.

Termékek – MiR100 és MiR200

A MiR együttműködő robotjai önállóak és fejlett intelligenciával rendelkeznek, biztonságos módon kikerülik az embereket és gépeket, valamint a beépített érzékelőknek és kameráknak köszönhetően gyorsan képesek reagálni a gyárban történő változásokra, mindig megtalálják a végcélhoz vezető leghatékonyabb utat. A MiR robotok irányításához nincs szükség programozási ismeretekre, a vezérlés egy felhasználóbarát, web bázisú interfészen történik, ami okostelefonon, tableten vagy számítógépen keresztül is elérhető.  A MiR100 akár 100 kg rakományt is képes szállítani, amíg a MiR 200 ennek dupláját is elbírja. A MiR robotokat könnyedén el lehet látni különféle modulokkal, például ládákkal, polcokkal, emelőkkel, szállítószalaggal, vagy együttműködő robotkarokkal – attól függően, hogy éppen milyen feladatot bízunk rá.

A MiR, mint a mobil robotok egyetlen gyártóvállalata a MiRHook elnevezésű kampót is létrehozta, amit a MiR robotokra lehet szerelni, és például ketreceket, kocsikat vagy raklapvillákat lehet vele vontatni. A kampónak köszönhetően a MiR 100 esetében a teherbírás 300 kg-ra, a MiR 200 esetében pedig 500 kg-ra emelkedik.

Adjon visszajelzést!