Beszámoló az MLBKT Oktatói Tagozatának 2018. június 5-i veszprémi kihelyezett üléséről

Készítette: Nagy Judit, tagozatvezető

Az MLBKT Oktatói Tagozata 2016-ban hagyományteremtő szándékkal indította el azt a kezdeményezést, hogy évente egyszer a tagozati ülést nem Budapesten rendezi. 2016-ban a győri Széchenyi Egyetem csomagolási laborját látogattuk meg, 2017-ben abban a szerencsében volt részünk, hogy a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara látta vendégül a tagozatot, idén pedig a Pannon Egyetem Gazdálkodástudományi karának Ellátási Lánc Menedzsment Intézeti Tanszéke.

A szakmai nap a vendéglátó tanszék bemutatkozásával kezdődött. Kovács Zoltán professzor úr üdvözlőjét követően a tanszék holland szakembere, Dirk-Jan Kamann professzor mutatkozott be, aki angol nyelven képezi a mesterszakos hallgatókat.

Pató Gáborné dr. Szűcs Beáta ugyancsak az Ellátási lánc menedzsment Tanszék munkatársa, de jelentős kutatásokat folytat munkaügyi, emberi erőforrás területen is. Bemutatott tetraéder modellje a strukturált problémamegoldás módszere, amelyet modellezve meg is tekinthettünk, egy munkaköri leírás elkészítésének összetettségét szemléltette.

Dr. Szabó László logisztikai szolgáltatási tevékenységekkel foglalkozik, és zöld logisztikával foglalkozik, részt vesz az Egyetem nagykanizsai karán a logisztika szakirány oktatásában.

Dr. Kovács Zoltán professzor végül bemutatta az Egyetem fejlesztési programjait, azokat az EFOP és egyéb kutatásokat, amelyek a képzések és tananyagok fejlesztését tették lehetővé. Betekintést nyertünk abba a széles körű elektronikus eszköztárba is, amit a professzor úr és munkatársai használnak a hallgatók tanórai foglalkoztatása során.

Egy nagyon kellemes ebédet követően délután a Valeo, francia autóipari nagyvállalat fogadott bennünket egy nagyszabású gyárlátogatásra. A bevezető prezentációban megismerhettük a cég hátterét és működését, szerepét a vállalatcsoporton belül, majd pedig megtekintettük az üzemet.

Nagyon szépen köszönöm a Tagozat nevében a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának a vendéglátását, az Ellátási Lánc Menedzsment Intézeti Tanszék hatalmas szervezőmunkáját, és az előadóknak a színvonalas előadásokat!

 

Adjon visszajelzést!