Átadták a DPD regionális depóját

Átadták a DPD regionális depóját

A debreceni repülőtér logisztikai bázisa

 

A debreceni repülőtér logisztikai bázisán adták át pénteken a DPD Hungária csomagszállító cég regionális depóját.

Herdon István, a repülőteret működtető Xanga cégcsoport elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a logisztikai bázis fejlesztését  2011-ben kezdték meg, az azóta elkészült, összesen 27 ezer négyzetméter alapterületű ipari és logisztikai létesítményekben 12 vállalat mintegy 300 embert foglalkoztat. A tervezett létszámbővítések eredményeként a logisztikai bázison foglalkoztatott munkavállalók száma ez év végére várhatóan eléri az ötszázat.

A debreceni nemzetközi repülőtér interregionális pozíciója további erősödéséhez kiemelt jelentőségű a légikikötő üzleti környezetének fejlesztése, amelyben fontos szerepet kap a logisztikai ipar.

A Xanga csoport befektetésében, saját forrásból megvalósult és pénteken átadott kulcsrakész logisztikai egység megteremtette annak a lehetőségét, hogy a logisztikai ipar egyik piacvezető képviselője, a DPD a repülőtér közvetlen szomszédságában fejlesztett és üzemeltetett multimodális logisztikai bázison nyissa meg új, korszerű technikával felszerelt regionális depóját.

Hosszú Csilla, a DPD Hungária Kft. ügyvezetője hozzátette: cégük a nemzetközi DPD group hálózat tagjaként Európa második legnagyobb nemzetközi csomagszállítási hálózatának része. A társaság a most átadott debrecenivel együtt tizenkilenc vidéki és két budapesti depóval rendelkezik, 240 dolgozót foglalkoztat, és közel 700 alvállalkozó futárral dolgozik együtt a belföldi és nemzetközi csomagszállításban. Cégük árbevétele tavaly elérte a 10 milliárd forintot.

A debreceni depó minden igényt kielégítő, korszerű logisztikai létesítmény. Az odaérkező csomagok belföldi szállítás esetén már a következő munkanapon a címzetthez kerülnek.

(mti)

Adjon visszajelzést!