Előadói-szekcióvezetői felhívás az MLBKT 26. kongresszusára

Előadói-szekcióvezetői felhívás az MLBKT 26. kongresszusára

Összekapcsolt ellátási láncok – Várakozások és megoldások

2018. november 14-16., Siófok

 

Az MLBKT éves kongresszusa 26 éve a szakma legnagyobb találkozóhelye. Az elmúlt években a rendezvény 3 napján mintegy 500, ellátási láncban dolgozó szakember, vezető és 100 egyetemi hallgató fordult meg.

A tavalyi rendezvény programját megtekintheti ezen az oldalon.

 

Szeretné megosztani tapasztalatait kollégákkal? Van egy jó megoldása? Ha szeretne előadással vagy bármilyen más innovatív programmal csatlakozni az MLBKT 26. éves kongresszusához, akkor legkésőbb

május 20-ig várjuk jelentkezését!

Előadói – közreműködői jelentkezés ITT!

Beharangozó

A tavalyi kongresszus központi témája „smart logisztika” címszó alatt vizsgálta az automatizáció és digitalizáció várható hatását az ellátási láncokra, a belső logisztikai folyamatokra és nem utolsó sorban az emberre magára.  Ezek a változások a vállalatok szélesedő körét érintik, van ahol már a napi gyakorlat részeként, van ahol a közép- vagy hosszabb távú tervezés témájaként.  Kongresszusi részvevőink visszajelzése alapján is a fogyasztók vagy vásárlók igényeinek megfelelni csak folyamatos fejlesztéssel, a megfelelő munkaerő biztosításával, a rendszerek összekapcsolásával, a digitalizációnak köszönhető adattömegekben rejlő lehetőségek kiaknázásával, az ebből nyert információkra alapozó tudatos marketinggel, a lánc szereplői közötti szorosabb együttműködésen nyugvó új üzleti modellek bevezetésével lehet.

A kongresszuson az iparági sajátosságokat is figyelembe véve szeretnénk vizsgálni és bemutatni a különböző területeken (beszerzés – termelés – disztribúció, raktározás – szállítás – készletezés) már alkalmazott megoldásokat, illetve a várható újdonságokat.

Foglalkozni szeretnénk többek közt

  • az adatok információvá alakításának lépéseivel, az információ komplex elemzésével és az ebből kinyerhető gazdasági előnyökkel;
  • az integrált kereslet-előrejelzés és tervezés megoldásaival;
  • a készletmenedzsment kihívásaival;
  • az okos megoldások bevezetéséhez vezető folyamattal és a felmerülő kihívásokkal;
  • az összekapcsolt ellátási láncok interfész problémáival;
  • a mesterséges intelligencián alapuló megoldásokkal;
  • a virtuális valóság kiterjesztésében rejlő lehetőségekkel a termelésben és a logisztikában;
  • az intralogisztika és a szállítás területén teret nyerő technológiai újdonságokkal;
  • a blokklánc hatásával az ellátási láncokra;
  • az emberi erőforrás biztosításával, fejlesztésével, a munkakörökben várható változásokkal és magával az ember szerepével az új technológiák tükrében.

Természetesen nem maradnak el a gazdasági és társadalmi környezet változásait elemző és trendeket bemutató átfogó előadások sem.  A témakörök kiválasztása során kiemelt figyelmet fordítunk a fenntarthatóság szempontjainak érvényesítésére.

 

A három napos rendezvényen előadások, panelbeszélgetések, szimulációs játékok, új módszertanok segítségével dolgozzuk fel a témaköröket, miközben időt és lehetőséget teremtünk a kapcsolatépítésre és –ápolásra is.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Adjon visszajelzést!