Félmillió négyzetméternyi bérbeadható terület

Félmillió négyzetméternyi bérbeadható terület

A CTP új logisztikai fejlesztéseket indít

 

A CTP mindössze két éve jelent meg a magyar ipari ingatlanpiacon, a hatalmas tempót azonban jól jelzi, hogy ma már a hazai portfóliója megközelíti a félmillió négyzetméternyi bérbeadható területet. Most pedig a vállalat Biatorbágyon és Dunaharaszti közelében vásárolt földterületet, ahol két spekulatív logisztikai ingatlant építenek.

Az idei tervek szerint a vállalat két Budapest-környéki CTPark-ban is új logisztikai ingatlant épít, ráadásul spekulatív alapon, amely jelenleg szinte egyedülálló a piacon. Bár a CTP szakemberei szerint még nincs bérlője egyik beruházásnak sem, mivel az ingatlanszektor valamennyi szereplője folyamatosan jelezte a spekulatív fejlesztések iránti igényt, ezért nagy valószínűséggel sikeresen bérbe fogják adni az új állományt. Ráadásul az üresedési ráta az ipari ingatlanpiacon 4% környékén mozog, vagyis szinte nincs nagy alapterületű bérelhető állomány a raktárpiacon.

A két fejlesztés a tervek szerint jövő év első negyedévében készül el Budapest mentén, hiszen az M0-ás körgyűrű a hazai logisztikai ingatlanállomány legfontosabb lokációja.

„Ebben az évben tovább folytatjuk a növekedést, amelynek első lépése a nagy potenciállal rendelkező helyszínek megvásárlása, amelyet egy jelentős, nagyjából 60 millió eurós beruházás követ. Ezek a projektek közvetlenül és közvetve is hozzájárulnak újabb munkahelyek teremtéséhez, ezek száma várhatóan meghaladhatja majd a 2000-et” – mondta Nemes Rudolf, a CTP magyarországi vezetője.

 

(realista)

Adjon visszajelzést!