Rugalmasság, megbízhatóság, költségkímélés: innováció a tárolásban

Rugalmasság, megbízhatóság, költségkímélés: innováció a tárolásban

A tárolási- és szállítási megoldások során minden termelő, szállító, vagy éppen raktározó egység számára kulcskérdés, hogy termékeit minden fázisban biztonságban tudhassa, valamint az ezeket szolgáló rendszerek rugalmasak, megbízhatóak tartósak legyenek. Vagyis, a lehető legkisebb költség felhasználásával nyújtsanak hosszútávon is megoldást.

Minden egyes iparágnak, sőt, lassan minden egyes terméknek saját igényei vannak a tárolás során, így az egyes rendszerekhez való alkalmazkodó képesség mára elvárássá vált. Ma már alapelvárásnak számít KLT ládák, euro konténerek esetében is az ESD védelem, az újrahasznosított anyagok felhasználása, valamint a változtatható méret is. A piac ugyanakkor hajlamos elkényelmesedni, így az igazi innováció ritkaságnak számít.

A számos sztenderdnek való megfelelőség ugyanakkor további kihívást jelent a tárolás és szállítmányozás során megjelenő eszközök keresletének költséghatékony kiszolgálásában. A Schoeller Allibert éppen ezek miatt büszke legújabb saját fejlesztésű termékére, az Eurocklick műanyag ládákra. Az Eurocklick tároló dobozok számos egyedi funkcióval rendelkeznek, melyek segítségével az autóipari, valamint az ipari termelő és gyártó vállalatok ellátásilánc hatékonysága jelentősen növelhető.

Szállító konténereink új generációja a vállalatokkal, azok igényeivel együtt nő: a ClickBooster technológiával ellátott tároló dobozok magassága annak megfelelően növelhető, hogy milyen méretű termékek tárolására, vagy szállítására szolgálnak. Ennek köszönhetően nincs szükség különböző magasságú ládák felhalmozására, amely magával vonzza azok egy részének folyamatos kihasználatlanságát is.

Amennyiben a benne található termékek láthatóságának növelésére, vagy a ládák pontos megjelölésére van szükség, úgy mind a hosszú-, mind pedig a rövid oldalain címketartók helyezhetők el. A tárolók alján található vízelvezető nyílások – mely funkció opcionális – szintén azok sokoldalúságát növelik: ezek segítségével az automata tűzvédelmi rendszerrel ellátott raktárakban történő káresemény esetén az oltó víz könnyedén eltávozik a ládából, ezáltal nem károsítja a terméket, és nem terheli az állványrendszert. Külső kialakításuk az automatizált mozgató rendszerekhez való alkalmazkodást segítik a műanyag ládák alján található rögzítő pontoknak, valamint a kerekített sarkok nyújtotta szilárdságnak köszönhetően. A kerekített sarkok ugyanakkor nagy segítségre vannak az irányváltások könnyebb kezelésében is.

A tárolók sarkai lejtenek, ezzel rövidítve a szárítási időt, legyen szó a ládák tisztításáról, vagy éppen szabadban tárolásáról. Az ergonomikus kialakítású oldalsó fogantyúk biztonságos és kényelmes fogást tesznek lehetővé. Az Eurocklick tároló dobozok család tagjai a korábbi műanyag ládáknál 8%-kal könnyebbek, így csökkentik az azokat szállító eszközök fogyasztását. Méretük alkalmazkodik a meglévő euro-sztenderdekhez, így az innovatív tárolók alkalmazásához nincs szükség a flották egyéb fejlesztésére.

Az új kollekció előnye sokoldalúságában rejlik. Folyamatosan képes reagálni a változó környezetre, valamint igényekre, ezáltal költséget kímél a felhasználók számára. Az újrahasznosított műanyagból készült termékek ugyanakkor ESD védelemmel ellátva is elérhetőek, így azok az elektrotechnikai eszközök szállítására, tárolására is alkalmasak.

Adjon visszajelzést!