Rail Cargo Hungaria

Rail Cargo Hungaria

Az árufuvarozás zöld alternatívája

 

A Rail Cargo Hungaria a környezettudatos működtetésre is alapértékként tekint. Ezt támasztja alá az is, hogy a társaság folyamatosan a zöld gondolat jegyében fejleszti működését, korszerűsíti technológiáját.

Ennek újabb lépéseként a vasúttársaság idén hat Taurus mozdonnyal növelte vontatási kapacitását, flottája így 32 korszerű és környezetkímélő vontatójárműre bővült. A Taurus mozdonyok ugyanis fékezés során képesek a vonat mozgási energiáját villamos energiává alakítani, és azt a hálózatba visszatáplálni. Egy példával illusztrálva: 100 km/h-ról lelassítva egy 2000 tonnás tehervonatot továbbító mozdony által visszatáplált energia egy átlagos magyar háztartás egy havi fogyasztásának felel meg.

A vállalat a vontatási feladatok közel felét teljesíti olyan modern, kiváló hatásfokú villanymozdonyokkal, amelyek lokális CO2 kibocsátása nulla. A korszerű vontatójárművek mellett a Rail Cargo Hungaria kiemelt figyelmet fordít arra is, hogy mozdonyvezetői energiakímélő vezetéstechnikával vontassanak, ezen képesség elmélyítését szimulátoros képzéssel segíti elő.

A vasúttársaság ugyanakkor a teherkocsik mosásakor, karbantartásakor is a környezetbarát megoldásokat helyezi előtérbe. A teherkocsi-kerékpárok javítása során, ha szükségessé válik a csapágyak cseréje, kizárólag olyan alkatrészek beépítését engedélyezi, amelyek lehetővé teszik, hogy a csapágyzsír használata felére csökkenjen. A környezetre ártalmas grafitos zsír használatának jelentős mértékű visszaszorítása érdekében az ütközőkészülékeknél és a forgóvázas kocsiknál kenést nem igénylő átalakításokat végez, továbbá a súrlódó alkatrészek súrlódó felületeit műanyagra cserélteti. Mindezek mellett a teherkocsik fővizsgálatán kizárólag oldószermentes bevonatrendszereket engedélyez, valamint folyamatosan törekszik arra is, hogy csökkentse a kocsik zajkibocsátását.

A Rail Cargo Hungaria elkötelezett amellett, hogy hozzájáruljon a bolygó ökoszisztémájának megőrzéséhez, a környezet minőségének megóvásához, javításához.

Adjon visszajelzést!