Az autópályától a ház ajtajáig

Az autópályától a ház ajtajáig

Hálózatba kapcsolt logisztikai megoldások

 

Új hatékonyságot hoz a szállítási rendszerekbe a Bosch, és ezzel tehermentesíti a forgalmat, valamint a fuvarvállalatokat is. A jövő logisztikáját a Bosch kettős műszaki szakértelemmel alakítja ki – egyrészről széleskörű haszonjármű-iparági szaktudást, másrészről a dolgok internetének (IoT) mélyreható ismeretét hozza magával.

„A Bosch hálózatba kapcsolt logisztikai megoldásokat kínál az autópályától a ház ajtajáig” – mondja Dr. Markus Heyn, a Robert Bosch GmbH igazgatótanácsának haszonjármű-üzletágért felelős tagja.

Európában és az Amerikai Egyesült Államokban már ma szinte minden új teherautó része az internetnek. Ehhez a Bosch a haszonjárműgyártóknak telematikai platformokat szállít, amelyek például szoftverfrissítéseket vagy akár prediktív diagnosztikát is lehetővé tesznek – és ezzel egyúttal új üzleti lehetőségeket nyit meg a hálózatba kapcsolt szolgáltatásokkal.

A megfelelő érzékelők jóvoltából az olyan kritikus vagy éppen létfontosságú szállítmányokat, mint például a vérplazma, a vállalat szolgáltatóközpontjai már ma felügyelik – éjjel-nappal. Az irányítóközpontok évente körülbelül 40 ezer nagyértékű szállítmányra vigyáznak. Ezenkívül a Bosch a dolgok internete segítségével a küldemények követését is automatizálja. Az anyagok és a tárolók érzékelői továbbítják a pozíció-, a hőmérséklet- és a vibrációs adatokat a felhőbe.

Ezzel a valós idejű logisztikával a fuvarszervezők az első ügyféltapasztalatok alapján több mint felével csökkenthetik a keresésre és készletezésre fordított erőfeszítéseket. Ezenkívül ezzel az újrafelhasználható tárolók rendelkezésre állása több mint 30 százalékkal nő.

A hálózatba kapcsolással a Bosch fokozni kívánja az áruszállítás termelékenységét, és csökkenteni az úthálózat terhelését.

Adjon visszajelzést!