BCE-IFUA: Kutatás a vállalatok digitális működési állapotáról, fejlesztési területekről

BCE-IFUA: Kutatás a vállalatok digitális működési állapotáról, fejlesztési területekről

A kutatás eredményéről készült vezetői összefoglalót a résztvevők megkapják

A Budapesti Corvinus Egyetem Vezetéstudományi Tanszéke és IFUA Horváth & Partners tanácsadó vállalat közös kutatást indít magyarországi termelő, szállítmányozó és készletező vállalatok termelési és logisztikai vezetői számára. A kutatásban résztvevőket arra kérik meg, hogy értékeljék saját vállalatuk digitális működési képességeit és a jelenleg fejleszteni kívánt részterületeket, azzal a céllal, hogy egy iparágfüggetlen helyzetképet kapjunk a vállalatok digitális működési állapotáról és a kiemelten kezelt fejlesztési területekről. A kutatás eredményeként előálló helyzetkép jó eszköz lehet a kutatásban résztvevő vállalatok számára saját vállalatuk digitális képességeinek iparági és országos átlaghoz viszonyított összehasonlítására, továbbá részletes áttekintést kaphatnak arról, hogy mely újítások vannak jelenleg a kidolgozási, és melyek az implementációs fázisban.

Mind az IFUA Horváth & Partners, mind a Budapesti Corvinus Egyetem részéről ez az első adatvezérelt működéssel foglalkozó felmérés, melynek köszönhetően egyedülálló betekintést nyújthat a magyarországi vállalatok jelenlegi helyzetét és a várható fejlődési irányokat tekintve.

A kérdőívet a gombra kattintással indíthatja el, melynek kitöltése 5-10 percet vesz igénybe. Meghosszabbítottuk a kérdőív kitöltésének határidejét 2018. október 10-ig!

 

A kutatás során a kitöltőket anonimizáljuk, nem vizsgálódunk egyedi szinten, kizárólag iparági, vagy egy-egy kérdés szempontjából azonos válaszon alapuló vállalatkategóriákat használunk (pl. éves forgalom, létszám, vagy termelés típusa szerinti bontások). A kutatás eredményeinek elemzésére és következtetéseink elkészítésére tudományos eszközöket használunk.

A kérdőív kitöltése körülbelül 5-10 percet vesz igénybe, a válaszok függvényében 25-35 feleletválasztós kérdést tartalmaz, melyek kifejtése nem szükséges. Amennyiben bizonyos kérdések a kitöltőre nem vonatkoznak vagy nem értelmezhetőek, azok átugrására van lehetőség. A kérdőív mobil és tablet felületen is kitölthető.

Az elérhetőségüket megadó kitöltőknek megküldjük az általuk kitöltött adatokat és a kutatás eredményeiről készült vezetői összefoglalót.

Bemutatkozó
A Horváth & Partners csoport a vállalatirányítás és a teljesítményoptimalizálás szakértője mind a verseny-, mind a közszférában. A koncepció kialakításától a megoldások meghonosításáig kínálunk tanácsadási szolgáltatást ügyfeleinknek. Ezen kívül a Horváth Akadémia keretében tréningeken és továbbképzéseken is átadjuk ismereteinket.

Bata Gábor az IFUA Horváth & Partners vezető tanácsadója. Tanulmányait a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, az IE Business School és a Kellogg School of Managementen végezte. Több mint 5 év termelő vállalatnál szerzett tapasztalat után immár 3 éve tanácsadóként dolgozik, ezalatt 4 földrészen több mint 8 országban vezetett projekteket. Gábor jelenleg vezető tanácsadóként dolgozik, az IFUA Horváth & Partners data driven operations tanácsadási szolgáltatásának vezetője.
Bata Gábor
Mobil: +36-30-760-6425
Gabor.Bata@horvath-partners.com

Az Információs Erőforrás Menedzsment Kutatóközpont, Dr. Drótos György tanszékvezető egyetemi docens vezetésével, a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi karának Vezetéstudományi Intézetében működő tudományos műhelye. Kutatási projektjeink három fő terület köré csoportosulnak (Információrendszerek a szervezetben, folyamatmenedzsment, internetre épülő hálózatos szervezetek és üzleti modellek). Mindhárom területen törekszünk a szakirodalomban újszerűnek számító, és a gyakorlatban is aktuális IT témakörök vezetés-szervezési kérdéseit (például big data, robotic process automation, access economy) az elsők között kutatni hazánkban.

Ivancsó Roland a Budapesti Corvinus Egyetem vezetés és szervezés mesterképzés, szervezetalakítás és folyamatszervezés szakirány végzős hallgatója. Jelenleg a Vezetéstudományi Intézet (Vezetés és stratégia tanszék) demonstrátora. A mesterképzéses tanulmányok befejezéséhez szükséges szakdolgozat keretében a digitális stratégia és digitális transzformáció terület kutatója.
Ivancsó Roland
ivancsoroland@gmail.com

 

Adjon visszajelzést!