Nőtt a BILK Logisztikai Nyrt. árbevétele

Nőtt a BILK Logisztikai Nyrt. árbevétele

Hatékonyságnövelés a logisztikai parkban

 

A BILK Logisztikai Nyrt. árbevétele 5,99 millió euró volt az idei első fél évben, 6 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest; a raktárak bérbeadásából és raktárcsarnokok üzemeltetéséből származó üzemi eredmény csaknem elérte a 2,76 millió eurót, ami 8 százalékkal több, mint 2017 első hat hónapjában.

A több mint 182 ezer négyzetméter bruttó bérbe adható területtel rendelkező logisztikai park működésének csaknem valamennyi területén növelte hatékonyságát. A raktárak, raktári irodák és irodák kiadottsági mutatója június 30-án 98,3 százalékos volt, ami 2,3 százalékponttal több az egy évvel ezelőttinél. Ennek megfelelően javult az üresedési mutató is, ami az idei első fél év végén 1,7 százalék volt.
A társaság a tavalyinál 7,4 hektárral nagyobb, 77,4 hektáron üzemel, miután megvásárolt egy mezőt, amelyen 30 ezer négyzetméternyi raktárt építenek.

A BILK tájékoztatása szerint az első negyedévben megkezdődött egy 3800 négyzetméter alapterületű új magasraktár építése is. A komplex logisztikai szolgáltatások nyújtására alkalmas csarnok kizárólagos használatát leendő bérlője több mint 11 évre előre lekötötte. A több mint félmilliárd forint értékű beruházás előreláthatóan szeptemberben elkészül.

(mti)

Adjon visszajelzést!