Inspirálódjon Ön is velünk a 26. MLBKT Kongresszuson!

Inspirálódjon Ön is velünk a 26. MLBKT Kongresszuson!

Vegye fel a ritmust!

 

Az MLBKT éves kongresszusa minden évben az aktuális trendeket és a szakma legfontosabb kérdéseit járja körbe azért, hogy az ellátásilánc-menedzsmenttel foglalkozó vállalati szakemberek, logisztikai, beszerzési, termelési vezetők naprakész tudással térjenek vissza a munkájukhoz. A gálavacsora, a szórakoztató programok és a networking lehetőségek pedig igazi társasági eseménnyé varázsolják a kongresszust. November 14. és 16. között ez vár Önre az összekapcsolt ellátási láncok és a Logisztika 4.0 jegyében.

 

Milyen kérdéseket feszeget idén a kongresszus?

A nyitó plenáris ülésen Vakhal Péter, a KOPINT-TÁRKI Konjunktúrakutató Intézet tudományos munkatársa arról tart előadást, hogy hol helyezkedik el Magyarország a regionális beszállítói láncban, és hogy milyen feltételei vannak a feljebb lépési lehetőségeknek. Az Ipar 4.0 mítoszairól és a valóságról tart előadást Tunkel Richárd, a Reach Solutions Kft. alapító és technológiai igazgatója, aki többek között azt feszegeti, hogy a logisztika területén „örökölt gépsorok” beilleszthetőek-e a digitális technológiákba, valamint, hogy hogyan fogható fel a „data artist”, mint a digitalizációval kapcsolatban felmerülő új szerepkör. Bányai Kornél, a Rockwool Hungary Kft. ügyvezetője pedig a Selyemút történetéről, vagyis a nemzetközi kereskedelmi útvonalak kialakulásáról és fejlődésének jellemzőiről ad részletes történelmi áttekintést.

 

Szóba kerülnek egyedi, máshol kifejtetlen témák is

Gergely Linda, az Airmax Cargo Budapest Zrt. légi osztályvezetőjének és Dr. Kovács Beáta, a KSB’98 Tanácsadó Kft. ügyvezetőjének érdekfeszítő előadásából megismerhetjük az élőállat logisztika általános szabályait és specialitásait. Az előadók mindezt megtörtént esetekkel fűszerezik. Haiman Ferenc, a Quick Service Logistics Hungaria Bt. ügyvezetője a gyorséttermek gyors logisztikájába vezeti be a résztvevőket, akik többek között arról hallhatnak, hogy a franchise rendszerben működő gyorséttermi és kávézó láncok tevékenységét milyen teljesítmény-mutatók alapján és hogyan lehet folyamatosan mérni.

 

Itt nemcsak tanulni, hanem szórakozni is lehet

Például a Mediastorm szimulációs játékkal, amelynek során a résztvevők egy képzeletbeli, CNN-szerű newsroomba kerülnek.

A médiapiac különböző szereplői bonyolódnak vitába egymással, közéleti döntéshozókkal és magánember érintettekkel – ezáltal válik teljessé a spektrum a játék számára. Az intenzív vita rávilágít e szereplők különböző médiapiaci működési logikájára, egyéni és szervezeti érdekek közti különbségre. Egyben vitaélményt kínál a szimuláció, ahol végre mindenki kipróbálhatja régóta betározott technikáit rizikó nélkül. A játékvezetők – Feledy Botond és Virágvölgyi István – korábban az MTI hírügynökségi szerkesztőségvezetői voltak, azóta számtalan alkalommal vezették e szimulációt, így most elérkezett a lehetőség a logisztikai társaság számára is, hogy kipróbálják magukat a médiaetika és tárgyalástechnika e közös metszetében!

A 15 fős szimulációs gyakorlat során szerepkártyák segítik a résztvevőket a vitában. A jelentkezés módjáról később adunk tájékoztatást!

A bankett is kiváló szórakozást biztosít, emellett alkalmat ad a kötetlen ismerkedésre. Az MLBKT a három nap alatt további networking lehetőségekkel is készül.

 

Hamarosan kiderül, hogy kiket díjaz idén az MLBKT elnöksége

A szervezet elnöksége hagyományosan az éves kongresszuson adja át Az Év Logisztikai Menedzsere, Az Év Beszerzési Csapata, valamint a Logisztikai Kiválóság Díjat. A nevezés már lezárult, novemberben a díjátadó plenáris ülésen megtudhatjuk, hogy az idei évben kik nyerték el a díjakat.

Adjon visszajelzést!