A munkaerőpiac elvárásai a jövő generációjával szemben

A munkaerőpiac elvárásai a jövő generációjával szemben

A Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Szász Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája adott otthont a Pedagógiai napok keretében megrendezett konferenciának

Fotó: Rácz László / N3 Kommunikáció

A Budapest, 8. kerületi Szörény utcában álló patinás épület adott otthont a rendezvénynek. Képes Józsefné igazgatóasszony a konferencia felvezetésében elmondta, hogy a Pedagógiai napok délelőtti programjának jó és hangsúlyos lezárásának szánták a kora délutáni konferenciát, amelyre az intézményben, a BGSZC tagintézményeiben tanító kollégák és az iskola vezetése volt hivatalos.

A hangulatos könyvtárban megrendezett eseményen három előadó mondta el gondolatait a munkapiaci elvárásokról. Elsőként Dr. Elnour Abd Alla Szilveszter (Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara) osztotta meg a jelenlévőkkel gondolatait arról, hogy valójában milyenek is az elvárások ma a végző hallgatókkal szemben. Fontosnak tartotta a szülők, a család vonaláról hozott útravalót, az iskola, a tanár kollégák elhivatottságát valamint a tanulók motiváltságát. Véleménye szerint e három tényező együttese határozza meg azt, hogy milyen esélyekkel indul majd a fiatal az iskola elvégzését követően.

Fotó: Hegedüs Sándor / MLBKT

Némon Zoltán (Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság), aki maga is gyakorló oktató a logisztika, azon belül is a készletgazdálkodás terén, színes példákkal illusztrálva festette le a mai magyar középfokú képzéséi gyakorlatot. Tapasztalatai alapján a legnagyobb problémát éppen jó néhány pedagógus kolléga szakirányú képzetlenségében látja. Mindennapos esetként éli meg, hogy egy-egy intézményben az egyik évben még magyar nyelvet oktató pedagógusnak rövid idő alatt szaktantárgyat kell tanítania. Itt lehetőséget lát a társadalmi egyesületek mögött álló, elhivatottságot is érző szakemberek bevonására a pedagógus képzésbe.

Fotó: Hegedüs Sándor / MLBKT

A konferencia utolsó fellépője Medgyesi Réka (Drogerie Markt) volt, aki a magyarországi DM áruházak saját tapasztalatait osztotta meg a jelenlévőkkel. Előadásában a fiatalok viselkedéséről, beilleszkedési gondjairól, kreativitásáról, elvárásairól beszélt. Fontosnak tartotta a munkahelyi közösségek személyiségformáló erejét és a folyamatos és kölcsönös visszajelzés lehetőségét.

A konferenciát a Pedagógiai napok keretében bemutató oktatást vállaló kollégák köszöntése és kötetlen beszélgetés zárta.

Hegedüs Sándor (MLBKT)

 

 

Adjon visszajelzést!