Vállalatlátogatás az Élelmiszerbankhoz

Vállalatlátogatás az Élelmiszerbankhoz

Az Élelmiszerbankról

December 6-án az Élelmiszerbank működését tekinthetik meg látogatóink. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület célja, hogy kapcsolatot teremtsen az országunkban felhalmozódó élelmiszerfeleslegek és a rászorulók között, ezzel elősegítse az éhezés és az élelmiszerpazarlás csökkenését Magyarországon. Társaságunk küldetésének megfelelően, lehetőségeihez mérten szeretné támogatni az Élelmiszerbank munkáját, megismertetve tevékenységüket tagjainkkal és a visszafele is, a Társaság tagjainál lévő szaktudás átadásával segíteni még hatékonyabbá tenni munkájukat, ami egy komoly logisztikai kihívás megoldása.

Decemberi programunkra várjuk minden olyan szakember jelentkezését is, akit érdekel egy civil szervezet logisztikai működése és egyúttal szívesen részt vesznek az együtt gondolkodásban a raktári folyamatok hatékonyabbá tételéről vagy korszerűsítésének lehetőségeiről. Jöjjön el, ismerjen meg egy nemes cél érdekében tevékenykedő szervezetet!

Magyarországon minden évben 1,8 millió tonna élelmiszer megy veszendőbe. Az Élelmiszerbank működésével egyszerre szolgál környezetvédelmi és szociális célokat. Az Élelmiszerbank több mint 13 éves fennállása óta gyártóktól, kereskedelmi hálózatoktól gyűjti be a feleslegessé vált élelmiszereket, melyek között vannak közeli lejáratú, esztétikai vagy csomagolás hibás termékek, de akár szezonálisan már nem eladható, kiváló minőségű élelmiszerek is. 2017-ben 9 300 tonna mentett élelmiszerrel 450 partnerszervezeten keresztül több mint 300 000 nélkülözőt segítettek.

 

Az Élelmiszerbank saját raktárában mintegy 1500 nm-en szolgálja ki partnereit. A mentett élelmiszer nagyobb része az áruházláncoktól közvetlenül az osztó szervezetekhez kerül, de éves szinten több mint 1000 tonna élelmiszer folyik át a raktáron, amiből naponta 2-3 tonna pékáru, zöldség-gyümölcs érkezik be, amit bevételezés és allokálás után még aznap ki kell adni a raktárból. Szűkös anyagi lehetőségek mellett úgy kell ezt megoldani, hogy a fennmaradó 600 tonna élelmiszert is kezelni kell. Mindezt néhány saját raktáros és több önkéntes segítségével kell ellátni.

Időpont

2018. december 6., csütörtök,  9:30-12:45

Helyszín

1172 Budapest, Lokátor utca 3.

Program

9.30 – 10.15
Az Élelmiszerbank folyamatainak bemutatása
Szabó Szilvia, ügyvezető igazgató

10:15-10:30
Kávészünet

10.30 – 11.30
Az elosztó raktár központ bemutatása (raktári túra és ismertető)

11:30-12:15
Együtt gondolkodás a lehetőségekről

Kérdések & válaszok 

 

Technikai információk

A személygépkocsival érkezők az Élelmiszerbank előtt parkolhatnak.

Részvételi feltételek és jelentkezés

jelentkezem_gomb

A részvétel az MLBKT tagok számára ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Maximális létszám 25 fő, a jelentkezéseket a beérkezések sorrendjében fogadjuk. Nem MLBKT tagok számára a részvételi díj 10.000 Ft+áfa/fő. Jelentkezni az űrlapon keresztül lehet 2018. december 4-ig. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében tudjuk fogadni, túljelentkezés esetén cégenként maximum 2 fő regisztrációját tudjuk fogadni. Költségmentes lemondásra szintén december 4-ig van lehetőség (írásban az anita.benesch@logisztika.hu címen), ezt követően a részvételi díjat ki kell egyenlíteni. A részvételi díjat az esemény előtt az MLBKT bankszámlájára kérjük átutalni. Számlaszám: CIB Bank Zrt. 10700347-68287584-51100005
Jelentkezési határidő: 2018. december 4.

További információk

Benesch Anita
anita.benesch@logisztika
+36 1 267-8740

Adjon visszajelzést!