27. Magyar Innovációs Nagydíj – pályázati lehetőség

27. Magyar Innovációs Nagydíj – pályázati lehetőség

Keresik azokat a gazdasági társaságokat, illetve szervezeteket, amelyek 2018-ban jelentős innovációs tevékenységet folytattak. Az Országházban, nagy nyilvánosság előtt átnyújtásra kerülő innovációs díjakra, köztük az Innovációs Nagydíjra, 2019. február 13-ig lehet jelentkezni.

2018. november 21-én, az MTA Klubjában hirdette meg a Magyar Innovációs Szövetség a 27. Magyar Innovációs Nagydíjat. A pályázaton azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások, illetve szervezetek vehetnek részt, amelyek a 2018. évben kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítménnyel (új termékek, új eljárások, új szolgáltatások értékesítése) jelentős üzleti hasznot értek el.

A találkozón Dr. Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke ismertette a jelentkezés feltételeit, az eddigi tapasztalatokat. A Pályázat először 1992-ben került kiírásra, az azóta eltelt 26 év során 1186 pályázat érkezett, s az 1028 mérhető innovációs teljesítmény közül 202 kapott innovációs díjat.

Az idei pályázaton a 2018. év legjelentősebb innovációs teljesítményét elismerő Magyar Innovációs Nagydíj mellett a kiemelkedő innovációs teljesítmények további hat kategóriában kaphatnak díjat. Az ünnepélyes átadásra 2019. március végén kerül sor az Országházban.

Az elbírálás során a bírálóbizottság a 2018-ban elért többleteredmény/többletárbevétel, és egyéb műszaki, gazdasági előnyök mellett, az innováció eredetiségét, újszerűségét, illetve társadalmi hasznosságát, valamint a pályázat kidolgozottságának színvonalát is értékeli.

A meghirdetésen a bírálóbizottság elnöke, Dr. Palkovics László nevében az NKFI Hivatal elnöke, Birkner Zoltán tartott előadást „A 2019. év innovációs célkitűzései” címmel.

A 2017. évi innovációs díjakat elnyert vállalkozások közül

  • az Innovációs Nagydíjat nyert Richter Gedeon Nyrt. elnöke, Bogsch Erik, aki egyben az idei Innovációs Klub ülés házigazdája is volt,
  • az Ipari Innovációs Díjban részesült MOL Nyrt értékesítési vezetője, Puskás Levente,
  • az Agrár Innovációs Díjban részesült KITE Zrt. innovációs főigazgatója, Hadászi László,
  • a Környzetvédelmi Innovációs Díjban részesült Gremon Systems Zrt. ügyvezető igazgatója, Lóczi János és
  • az SZTNH Innovációs Díjában részesült Kőröstej Tejfeldolgozó és Kereskedelmi Kft. marketing és PR vezetője, Nagy Béla

számolt be a 2018. évi innovációs tevékenységükről.

További információ: Garay Tóth János, kommunikációs igazgató
tel.: 30/900-4850, e-mail: garaytoth@t-online.hu

A pályázati tájékoztató letölthető:

Adjon visszajelzést!