Csúcs IT technológiát vet be a GEFCO

Csúcs IT technológiát vet be a GEFCO

Új termékkövetési megoldás a motorkerékpár szállítmányok nyomon követésére

 

Az Actility-vel, valamint a Wakeo-val kötött partnerség lehetővé teszi a GEFCO számára, hogy innovatív, személyre szabott megoldásával Európa szerte gördülékenyebbé tegye a szállítmányozás megszervezését és a szállítást végző gépjárművek nyomon követését.

 

Egy innovatív, személyre szabott megoldás, amely hozzáadott értéket nyújt a vásárlóknak

Amint a motorkerékpárok legurulnak a gyártósorról, először a raktárba kerülnek, majd onnan a különböző forgalmazókhoz szállítják azokat speciális szerkezetekben, ún. cradle-ben. Ezen speciális eszközök esetleges hiánya többlet költségeket és termékkezelési problémákat generál. A GEFCO az Actility-vel (az egyik vezető LoRaWAN szolgáltatóval), valamint a Wakeoval (valós idejű nyomkövető felület szolgáltató) közösen kifejlesztett egy egyedi, testreszabott megoldást, hogy kiküszöbölje a fent bemutatott, működés közben fellépő problémákat, és Európa szerte megkönnyítse a motorkerékpárok szállítására használt eszközök menedzsmentjét.

Az Actility a világ vezető LoRaWAN megoldásokat kínáló vállalkozása. A LoRaWAN lehetővé teszi a különböző eszközök közötti nagy távolságok esetén is a kommunikációt az IoT technológiákon keresztül.

A Wakeo egy SAS modellben működő platform, amely lehetővé teszi a B2B multimodális szállítási folyamatok valós idejű nyomon követését. A szoftver összegzi a szállítási adatokat, garantálja azok megbízhatóságát azáltal, hogy független forrásból érkező információkat von be a rendszerbe. Saját algoritmusokat használva a Wakeo megjósolja az érkezési időt, és proaktív értesítéseket küld az illetékes, operatív csapatoknak, hogy előre lássák az esetleges változásokat, csúszásokat.

 

Kollektív intelligenciára építenek a vevők igényeihez igazodva

Az Actility vontatókra felszerelt nyomkövetők 3 méteres pontossággal képesek meghatározni a járművek helyzetét. A helyadatok a LoRaWAN hálózaton keresztül kerülnek összesítésre, majd a Wakeo által biztosított platform értékeli ki őket. Ez a felület a motorok érkezési idejét is képes valós időben megbecsülni, valamint megmutatni a gépjárművek helyzetét a felhasználók számára, és jelezni, ha esetleg késedelem lép fel a szállítás során. A rendszer késés esetén automatikus értesítéseket küld az operatív csapatnak.

Adjon visszajelzést!