Megtartotta a Mesterséges Intelligencia Koalíció első plenáris ülését

Megtartotta a Mesterséges Intelligencia Koalíció első plenáris ülését

2018. november 29-én lezajlott a Mesterséges Intelligencia Koalíció első plenáris ülése. A koalíció az egy hónappal ezelőtti alakulás óta megduplázta, 124 tagra bővítette taglétszámát. A koalíció célja, hogy Magyarország a mesterséges intelligencia fejlesztések és alkalmazások terén az európai élvonalba kerüljön, és a nemzetközi MI közösség fontos tagjává váljon, ahol a tagok közösen határozzák meg a mesterséges intelligencia hazai fejlesztésének irányát és kereteit.

„A Mesterséges Intelligencia nem maga a cél, hanem egy stratégia, egy eszköz a társadalmi-gazdasági céljaink megvalósításához. Az MI koalíció feladata, hogy mindenkit felkészítsen Magyarországon a mesterséges intelligencia-alapú megoldások elfogadására” – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az első plenáris ülésen.

A csütörtöki plenáris ülésen megválasztásra kerültek az elnökség tagjai és kialakították a hat munkacsoportot. Az elnökség tagjává választották Dr. Parragh Lászlót, a Magyar Kereskedelmi és Ipari Kamara (MKIK) elnökét, Hetényi Márkot, az MKB Digitális stratégiai vezérigazgató-helyettesét, Szigeti Ádámot, az Innovációs és Technológiai Minisztérium innovációért felelős helyettes államtitkárát, Kishonti Lászlót, az AImotive Zrt. vezérigazgatóját, Böszörményi-Nagy Gergelyt, a Design Terminál ügyvezetőjét, Laufer Tamást, az Informatikai Vállalkozások Szövetségének (IVSz) elnökét és Dr. Charaf Hassant, a BME Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékének vezetőjét.

A következő témakörök megvitatására hoztak létre munkacsoportokat a tagok: Alkalmazások és piacfejlesztés, Technológia és biztonság, Adatipar és adatvagyon, Nemzetközi kapcsolatok, Oktatás és tudatosítás, Szabályozási és etikai keretek.

Decemberben kerül sor a munkacsoportba való tagok delegálására és munkacsoport-vezetők jelölésére, majd januárban megrendezésre kerülnek az első munkacsoport ülések.

Adjon visszajelzést!