Az édesség biztonságos útja

Az édesség biztonságos útja

Automatizált logisztikai központ a Ferrero számára

 

  • Magasraktár három hőmérsékleti zónával
  • Teljes körű intralogisztikai megoldás a Jungheinrichtől

 

A Ferrero édeséggyártó nagyvállalat új automatizált logisztikai központot épít az észak-franciaországi Rouen közelében, Villers-Ecallesben található telephelyén. A Ferrero Csoport a projekt megvalósításával a hamburgi logisztikai szakértő vállalatot, a Jungheinrichet bízta meg, így fővállalkozóként valamennyi intralogisztikai megoldást a Jungheinrich biztosít egy kézből.

Az 59 méter hosszú, önhordó szerkezetű magasraktár (Silo) nyolc folyosóval rendelkezik, teljes kapacitása összesen 18.630 raklappozíció. A nyolc szűkfolyosós állványrendszerben üzemelő Jungheinrich felrakógépek teleszkópos villáikkal dupla-mélységbe képesek az áru ki és betárolására 13 szinten.

A kamionok ki- és berakodása is automatikusan történik,  melyhez szintén a Jungheinrich biztosította a megoldást. Szállítópálya köti össze a különböző funkciókat ellátó területeket. Az automata eszközök a Jungheinrich vezérlő technikáján keresztül kapcsolódnak közvetlenül a Ferrero raktármenedzsment rendszeréhez.

Franck Verween, a francia Jungheinrich Logisztikai Rendszerek vezetője így nyilatkozott a projektről: „A rendszer rendkívüli teljesítményre képes. Különösen egyedinek számít az itt megvalósított megoldás, mivel a raktárban három különböző hőmérsékleti zóna kezelését kellett figyelembe venni.”

A rendszer üzembe helyezése 2019 elején várható.

 

Adjon visszajelzést!