Újjáalakult a Beszerzési Tagozat

2018-ban újjáalakult az MLBKT Beszerzési tagozata. A szervezők célja, hogy

  • fórumot teremtsenek a beszerzési területen dolgozó szakemberek számára,
  • e fórumokon megvitathassák a napi operatív és stratégiai kérdéseket együtt,
  • megoszthassák a beszerzési tapasztalataikat, legjobb gyakorlataikat a gyártás, kereskedelem és szolgáltatási területeken egyaránt.

A tagozat már megtartotta első ülését október végén. Első témaként a Brexit körüli tények, bizonytalanságok áttekintése a J&J Kft. ügyvezetője, Tüske Zsuzsanna segítségével jó választásnak bizonyult. A király utcai tárgyalót megtöltötte az a közel húsz érdeklődő, akik a kereskedelem, a logisztikai szolgáltatás és a gyártók oldaláról érkezett. Előadónk felvázolta a jelen helyzetet, a Brexit különféle kimeneteleinek várható beszerzés- és vámjogi következményeit, az export és import irányú kereskedelemre gyakorolt hatásait.

A tagozat lelkes szervezői – Vas Mária, Sajben Henriett, dr. és Vas András – felvázolták a közeljövő tervezett aktivitásait. Elsődleges céljuk a tagozat létszámának és népszerűségének növelése, szakmai programok szervezése, közösség építése. Ennek keretében 2019. január 15-én 17 órától workshopot tartanak, melyben Gelei Andrea vezetésével arra keresik a választ, hogyan kezelhetőek a beszállítói kapcsolatokban a versenyeztető és az együttműködő kapcsolati jellemzők.

A jövő év során tervezik a tagozat vezetőségének megválasztását is.

Adjon visszajelzést!